Katie en Jamie verleggen iedere keer in de keuken hun grenzen. FOTO ELS ROMMERS
Katie en Jamie verleggen iedere keer in de keuken hun grenzen. FOTO ELS ROMMERS (Foto: )

Katie en Jamie koken op z'n Italiaans!

  algemeen

OUDENBOSCH - Vorig jaar deden Jamie en Katie Nederpel ook mee aan Heel Halderberge Bakt. Omdat de liefde van de twee zussen voor de Italiaanse keuken ondertussen alweer heel wat mensen bij elkaar heeft gebracht, mochten deze twee enthousiaste en charismatische dames ook in deze editie niet ontbreken, vonden wij.


DOOR ELS ROMMERS

Een aantal zaken zijn hetzelfde gebleven ten opzichte van vorig jaar: de zussen hebben nog net zoveel lol in het koken, ze zijn heerlijk zichzelf gebleven en hun gerechten smaken nog altijd naar meer. Wel veranderd zijn de locaties waarop er gekookt wordt. Beiden zijn namelijk verhuisd. Katie heeft een compleet nieuwe keuken geïnstalleerd en Jamie hoopt binnenkort een nieuwe te krijgen. Niet dat het uitmaakt, want in welke keuken je de zusjes Nederpel ook neerzet, het eindresultaat is toch verrukkelijk.

Italiaanse vlag
Op de eettafel prijken drie glaasjes, gevuld met een gerechtje in de kleuren van de Italiaanse vlag. "Het is groene pesto met mozzarellamousse en een tomatencoulis", licht Katie toe. "Vandaag voor het eerst gemaakt", laat ze er klakkeloos op volgen. "Wat ik dus heel spannend vond", bekent Jamie prompt. De zussen schieten spontaan in de lach. "Ik niet, hoor", schokschoudert Katie even later. "Als het mislukt, is dat maar zo. Gek genoeg gebeurt dat nooit." En gelijk heeft ze, want ook dit smaakt heerlijk.

Nieuwe uitdagingen
De wens om samen meer tijd door te brengen, dreef hen de keuken in. Daar sloegen ze aan het experimenteren en ondervonden ze de positieve effecten van het verleggen van hun grenzen. "Het voorzag in onze behoefte om nieuwe uitdagingen aan te gaan", aldus Jamie en Katie. Al snel ontstond het idee om een stap verder te gaan en anderen tegen kostprijs mee te laten eten. "Met Cucina Sorella richten we ons op mensen die elkaar niet kennen. Sommige deelnemers vinden dat best spannend. Maar eenmaal die drempel over, ontstaan de prachtigste gesprekken", ervaren de zussen.

Gastvrouw en kok
Waar Katie zich veiliger voelt in de keuken, neemt Jamie het op zich om het ijs te breken en subtiel te zorgen voor een fijne, gelijkwaardige sfeer tussen de tafelgenoten. "De één praat graag en de ander luistert liever", weet Jamie die kan putten uit haar jarenlange ervaring als wandelend loopbaancoach. "Maar die coachingpet gaat af tijdens het eten, hoor", benadrukt Jamie. "Op zo'n avond zijn we louter gastvrouw en kok."

Opvallende chemie
Aangezien Katie als receptioniste dagelijks talloze hotelgasten verwelkomt, is hun rolverdeling niet helemaal voor de hand liggend. Opvallend is ook dat Jamie, die naar eigen zeggen niet bepaald volgzaam is, zonder enig morren de leiding in de keuken van haar jongere zus accepteert. Het geeft maar aan dat de zusjes Nederpel niet in een hokje zijn te stoppen. Die bijzondere chemie tussen de twee is niet alleen voelbaar, maar ook te proeven!

Toekomstdromen
Ambities hebben Katie en Jamie nog genoeg. "Mark Buijs en de burgemeester zijn al aangeschoven, het zou leuk zijn als ook Yoran de Bont en de dames van Hapfabriek dat een keer doen. Ook willen we vaker verse pasta maken en gluten- en lactosevrij koken. Er komt nog een website en we willen workshops gaan geven. Daarnaast zoeken we naar manieren om meer mensen te bereiken, want deze leuke ervaring gunnen we iedereen!"

Het Italiaanse vlag-recept vind je op hun Facebookpagina: Cucina Sorella 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief