De kampioenen 2018 Rachelle (l) en Nicky.
De kampioenen 2018 Rachelle (l) en Nicky. Foto: nvt

'Finals' groot succes op Hippisch Centrum Piaffe

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Afgelopen zaterdag 15 december was op Hippisch Centrum Piaffe weer het hoogtepunt van het jaar gaande, de zogenoemde "Finals". Bij deze Finals komen de beste deelnemers van de competitiewedstrijden gedurende het jaar in actie. Het is al een hele grote prestatie om hier aan deel te mogen nemen!

Dit jaar vond het evenement plaats in de namiddag en avond, dit zorgde voor nog meer sfeer en gezelligheid. De Gluhwein en warme chocomel met slagroom gingen als warme broodjes over de toonbank in de mooi aangeklede kantine!

Er werd begonnen met tien dressuurproeven van verschillende niveaus. Een deskundige jury had de lastige taak om ieder naar eigen kunnen te beoordelen en toch tot een eerlijke uitslag te komen. Na de dressuur was het tijd voor een demonstratie van het Carrouselteam. Een ontzettende leuke proef werd neergezet met het thema "Grease". Inclusief bijpassende muziek en aankleding.

Toen kwam het onderdeel springen, op zich gemakkelijker te jureren dan de dressuur omdat de punten duidelijker zijn. Wel een grotere uitdaging dan gewoonlijk omdat het parcours aangekleed was met kerstattributen die sommige paarden toch best spannend vonden. Aan de deelnemers de taak om het paard het vertrouwen te geven dat nodig was om toch rond te komen. Dit werd fantastisch gedaan!

Een demonstratie van het Voltigeteam was er na het springen. Het team had dit jaar voor het thema "Vaiana" gekozen. Mooie muziek, kleding, lef en lenigheid zorgde voor een spectaculaire show.

Tot slot was er een parade van alle deelnemers, gevolgd door de prijsuitreiking te paard. Wat was het spannend, maar we hebben er weer twee prachtige kampioenen bij.

Kampioen dressuur 2018: Rachelle van den Luijtgaarden-Summertime; 2. Yza Bastianen-Fiesta; 3. Ninke Rijsdijk-Spoetnik.

Kampioen springen 2018: Nicky van Dijk-Bingo; 2. Casey van Rijsbergen-Spoetnik; 3. Djamila Ermen-Rover.

Iedere deelnemer kreeg naast hun prijs een goed gevulde goodiebag, ter beschikking gesteld door onze vele sponsors. We kijken weer terug op een geweldig dag als afsluiting van een geweldig jaar. Mede mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers die tijd en energie steken in onze gezellige manege!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief