De vier finalisten 2018 BV de Stroopers. FOTO HANNY CHRISTIANEN
De vier finalisten 2018 BV de Stroopers. FOTO HANNY CHRISTIANEN Foto: Hanny Christianen

Kampioenschap competitie libre biljartvereniging De Stroopers

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - Na een leuke competitie met veel spanning, zijn na een halfjaar weer de beste 4 spelers bekend en zij gaan strijden, wie van dit seizoen, de onverbiddelijke winnaar zal zijn.

Na een loting gaan René de Braber en René Kools als eerste aan de slag, met als verliezer René Kools. Hij speelt nu toch wel de slechtste partij van heel het seizoen. Daartegen heeft hij bijna heel het seizoen boven aan gestaan. De uitslag van deze partij is René de Braber 10 matchpunten en René Kools 4 matchpunten.

Daarna gaan Danny Hellemons en Toon Lazeroms aan de slag. Twee aan elkaar gewaagde biljarters en in 24 beurten wint Danny, met 10 matchpunten en Toon moet genoegen nemen met 8,12 matchpunt.

Dan moeten, volgens het reglement, de twee verliezers tegen elkaar voor de derde en vierde plaats. Dit zijn Toon Lazeroms tegen René Kools en ook daar laat René Kools het zitten. René wordt vierde met 8,12 matchpunten en Toon derde met 10 matchpunten.

Nu gaan de twee beste, Danny Hellemons en René de Braber aan de slag. René moet het afleggen tegen Danny en de punten zijn 10 matchpunten tegen 5,86 matchpunten. Danny is kampioen van de competitie libre 2018. Daarbij moet vermeld worden dat Danny, bij de Stroopers nu voor de derde keer kampioen is geworden.

De uitslag is als volgt 1ste Danny Hellemons als 2de René de Braber, 3de Toon Lazeroms en als hekkensluiter is René Kools geëindigd op de 4de plaats.

Dan volgt, traditiegetrouw, een kleine ledenvergadering. Aangegeven wordt dat in de volgende competitie Triatlon de voorkeur heeft. Kees van Oers stelt de vraag om iedereen week een mailtje rond te sturen met het schema wie tegen wie op de aankomende speeldag, vrijdag, moet uitkomen. Dat wordt door Hanny toegezegd.

Verder bedankt Toon iedereen voor de aanwezigheid en de gezelligheid en de spelers voor de spannende finale.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief