Vlnr. alle aanwezige jubilarissen: Dion Ruyten, Peter Masseurs, Toine van den Broek, Jacqueline Kurvink en Christa van Ochten-Akkermans. FOTO DIRK JAN VAN DEN BROEK
Vlnr. alle aanwezige jubilarissen: Dion Ruyten, Peter Masseurs, Toine van den Broek, Jacqueline Kurvink en Christa van Ochten-Akkermans. FOTO DIRK JAN VAN DEN BROEK Foto: Dirk Jan van den Broek

Jubilarissen gehuldigd bij Gastels Fanfare

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Gastels Fanfare mag terugkijken op een zeer geslaagde 10de editie van Amusant Gastels. De Laurentiuskerk in Oud Gastel was 9 december jl. gevuld met een kleine 600 toehoorders die na afloop allemaal vol lof waren over dit prachtige jaarlijks terugkerende evenement. Dit was tevens het laatste grote concert waarbij Richard Schroevers als dirigent aanwezig was.

Afgelopen dinsdag is er officieel afscheid genomen van Richard Schroevers die het stokje overdraagt aan Jurgen Damen. Bijna 10 jaar heeft Richard het orkest begeleid op zijn tocht in de lichte muziek en 9 keer heeft hij Amusant Gastels mogen dirigeren. De voorzitter van het orkest sprak zijn dank en bewondering uit over de wijze waarop Richard de fanfare jaar in jaar uit naar dit niveau wist te brengen. De dirigent zelf sprak over de magie van dit bijzondere evenement en het organisatietalent binnen de vereniging.

Jurgen Damen studeerde klassiek slagwerk aan de Hoge School voor de Kunsten in Zwolle (Docerend Musicus) en daarna aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (Uitvoerend Musicus). Hij heeft in diverse professionele orkesten en ensembles gespeeld zoals het Concertgebouworkest, Radio Kamer Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Vanaf januari zal hij de Fanfare gaan leiden.

Er werd 11 december na een bijzondere repetitie ook stil gestaan bij enkele Jubilarissen

Jacqueline Kurvink en Christa van Ochten-Akkermans waren 12,5 jaar lid van de vereniging en werden geëerd met een zilveren hangertje van respectievelijk een tenorsaxofoon en een hoorn.

Dion Ruiten was 25 jaar lid en speelt de baritonsaxofoon. Hij kreeg een speld.

Frans van Hooijdonk (kon niet aanwezig zijn) en Peter Masseurs zijn beiden 40 jaar lid van Gastels Fanfare en werden ook gehuldigd met een speld. Frans speelt Bas en Peter speelt bariton.

Toine van den Broek is inmiddels al 50 jaar lid van de fanfare en is tevens 12 jaar voorzitter geweest en werd daarom extra in het zonnetje gezet. Hij speelt tenorsaxofoon en kreeg een mooie stalen wanddecoratie van dit instrument. Alle jubilarissen ontvingen tevens een bos bloemen en een oorkonde.

Als er in de omgeving muzikanten zijn die deze vereniging willen komen versterken dan is daar altijd ruimte voor. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief