Afbeelding
Foto: Petra Huijsmans

Dana Winner brengt Basiliek in vervoering

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - De Belgische zangeres Dana Winner heeft wederom gezorgd voor een bomvolle basiliek. Bijna negenhonderd mensen genoten van bijzonder kerstconcert, georganiseerd door Kiwanis Club Halderberge. De kerstsfeer, het geluid, de entourage én de showbizzervaring van Dana Winner zorgde voor een prachtige avond.

Twee jaar geleden zorgde Dana Winner al voor een uitverkochte basiliek én een kerstconcert waar nog lang over nagepraat werd. Om die reden heeft Kiwanis Club Halderberge alles op alles gezet om ook in 2018 de Belgische zangeres weer op de flyer te kunnen zetten. Met succes, want donderdag 13 december togen bijna negenhonderd toeschouwers naar de Oudenbossche koepelkerk.

Traantje

Ze konden genieten van het sfeervolle kerstrepertoire van Dana Winner, afgewisseld met bekende covers en de nodige eigen songs. Het ene moment werd er gezellig meegezongen en meegedeind, het andere moment werd er links en rechts een traantje weggepinkt. Winner toonde zich een ware entertainer met persoonlijke anekdotes en veel interactie met het publiek. Na het bijna tweeënhalf uur durend concert, ging een ieder dan ook met het perfecte kerstgevoel huiswaarts.

Stille armen

Traditiegetrouw gaat de opbrengst van het kerstconcert gaat naar twee goede doelen. Allereerst worden tientallen gezinnen in de gemeenten Halderberge en Rucphen verrast met een kerstpakket. De stichting Vrienden van Paulus uit Oudenbosch is als tweede goede doel van de avond aangemerkt. Deze stichting helpt de zogenaamde stille armen in de gemeente Halderberge. 

Wereldberoemd

Dana Winner is met meer dan 3,5 miljoen verkochte albums wereldwijd en een carrière van drie decennia zonder twijfel de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres ooit in België. Kiwanis Club Halderberge is dan ook niet voor niets trots dat ze Belgische zangeres voor de tweede keer op kwam treden in de basiliek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief