Het WBGK zingt kerstliederen in de kapel van Conferentiecentrum
Het WBGK zingt kerstliederen in de kapel van Conferentiecentrum "Bovendonk'. FOTO H. TOUSAIN Foto: H. Tousain

Bijzonder kerstconcert van West-Brabants Gemengd Koor voor KBO Brabant

Sport en vereniging

HOEVEN - Vrijdag 14 december organiseerde KBO Brabant in de kapel van "Centrum Bovendonk" te Hoeven een kerstconcert in samenwerking met het West-Brabants Gemengd Koor.

Het koor voerde het Weihnachts-Oratorium uit van Heinrich Müller. Het koor werd bijgestaan door sopraan Corinne van Wijk en tenor Paul den Otter. De begeleiding werd verzorgd door Hetty Sponselee op de piano. Alles onder leiding van Christ Vergouwen. Het KBO-publiek luisterde ademloos naar de prachtige en sfeervolle uitvoering van het Weihnachts-Oratorium. Het kerstverhaal van de geboorte van Jezus werd daarin muzikaal ten gehore gebracht. Na de pauze zongen koor en solisten verschillende bekende kerstliederen en tussendoor werden gedichten en het kerstverhaal voorgelezen. Samenzang met het publiek viel goed in de smaak. KBO Brabant en het WBGK kijken terug op een fantastisch kerstconcert.

Volgend kerstconcert uitverkocht

Het ziet er naar uit dat het volgende kerstconcert op zaterdag 22 december in de Protestantse Kerk te Oudenbosch uitverkocht is. Het Weihnachts-Oratorium wordt dan uitgevoerd met orgelbegeleiding van Katrien Braspenning. Na de succesvolle uitvoering in Centrum "Bovendonk" zullen de bezoekers geen spijt hebben dat ze op tijd entreekaarten gereserveerd hebben. Het belooft - in het intieme kerkje – weer een sfeervol kerstconcert te worden. Na afloop kunnen onder het genot van een drankje in "De Pastorije" de indrukken van het concert besproken worden.

Na de feestdagen start het koor weer met de voorbereiding voor Pasen. We oefenen dan "Die Sieben Worte Jesus am Kreuz" van César Franck.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief