Het Oudenbosch'Mannenkoor en Sterre van Boxtel. FOTO P. BRAAKMAN
Het Oudenbosch'Mannenkoor en Sterre van Boxtel. FOTO P. BRAAKMAN Foto: P.Braakman

Bezoekers vol bewondering over kerstconcert Oudenbosch'Mannenkoor

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Muisstil was het in de Basiliek tijdens het Kerstconcert van het Oudenbosch'Mannenkoor. Vol bewondering en aandacht luisterden de ruim 500 aanwezigen naar de uitgevoerde werken van het Mannenkoor en hun solisten: het vocaal ensemble Orpheus en de jonge zangeres Sterre van Boxtel.

In een mooi versierde kerk, fraai belicht met wisselende kleuren die de wanden van de Basiliek een extra feestelijke sfeer gaven, werd het jaarlijks terugkerend Kerstconcert uitgevoerd.

Extra feestelijk was het feit dat de Ambassadeur van Oekraïne, de heer Vsevolod Chentsov, zijn landgenoten van Orpheus kwam beluisteren. Zichtbaar genietend maar ook aangedaan, zong hij mee met de hymne over Oekraïne die dan ook staand door het publiek werd geëerd

Welgemeend applaus oogste het, door dirigent Christ Vergouwen samengestelde, programma met onder meer het werk 'Frieden' van G. Fisher waarbij de dirigent de tot standkoming van dit nummer aan de aanwezigen verklaarde: dat de in 1914 in de loopgraven gelegerde Duitse en Franse soldaten, vijanden in volle oorlogsstrijd, op Kerstavond uit hun schuilplaatsen kwamen en samen het Stille Nacht en Frieden zongen en er even vrede was.

De jonge Sterre van Boxtel deed haar naam eer aan. Met haar zuivere, heldere en volwassen stem zong zij de sterren van de hemel en schijnbaar moeiteloos haar solo's waaronder het prachtige 'Ave Maria' van Schubert en 'O mio Babbino Caro' van Puccini. Een bewonderend en luid applaus viel haar ten deel.

Orpheus, opkomend met brandende kaarsen, zong a capella hun Oekraïnse kerstliederen. De warme en krachtige stemmen van deze heren vulden de hele Basiliek. Een prachtig uitgevoerde solo van een van hen, vol begeestering gezongen, bezorgden de toehoorders kippenvel en werd beloond met een daverend applaus.

Het Kerstconcert werd door het Oudenbosch'Mannenkoor afgesloten met de prachtige werken van ondermeer A.Adams 'Cantique de Noël' en het nummer 'Jesus what a wonderful child' van Rollo Dilworth.

De vele werken werden door pianiste Hetty Sponselee op een werkelijk virtuose manier begeleid op de vleugel.

Kortom een Kerstconcert dat er wezen mocht en die de vele bezoekers zeer voldaan en vol bewondering huiswaarts liet keren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief