Eind oktober opende Coop haar deuren op de plek war jarenlang de Emté zat. ARCHIEFFOTO COOP
Eind oktober opende Coop haar deuren op de plek war jarenlang de Emté zat. ARCHIEFFOTO COOP (Foto: Coop )

Coop hoeft passage niet verplicht open te houden

  algemeen

OUDENBOSCH - De gemeente kan supermarkt Coop in Oudenbosch niet verplichten om te zorgen voor een doorgang tussen het parkeerplein bij de supermarkt en de Polderstraat. De passage die voorganger Emté had, maakte namelijk gewoon deel uit van het pand waardoor Coop zelf kan bepalen wat ze met de winkelruimte doet. Wel is er goed overleg tussen de gemeente en de supermarktketen. Zo is het mogelijk om via het parkeerplein en de Polderstraat binnen te komen. Mensen die een kassabon kunnen tonen, mogen de zaak wel via de Polderstraat verlaten.


De inwoners van Oudenbosch zijn ten tijde van de Emté jarenlang gewend geweest aan de passage tussen de Polderstraat en het parkeerterrein aan de Julianastraat. De doorgang werd gebruikt om sneller het centrum te bereiken. Eind oktober opende Coop op de desbetreffende locatie haar deuren en daarmee kwam de passage als zodanig te vervallen.

Vlaggenmasten

Raadslid Bert Suijkerbuijk van Lokaal Halderberge wilde met name voor de omwonenden van de gemeente weten of het college toestemming heeft gegeven voor het opheffen van de gescheiden doorgang. Wethouder Hans Wierikx geeft aan dat er alleen toestemming is gegeven voor het plaatsen van andere reclame-uitingen en vlaggenmasten, omdat dit vergunningsvrij kon gebeuren.

Keuze

"Wat betreft de passage, daar hoeft Coop geen toestemming voor te vragen. We hebben het bestemmingsplan erop nagekeken en de ondernemer mag zijn zaak inrichten zoals hij dat wil. Emté heeft destijds de keuze gemaakt om een doorgang tussen het plein en de Polderstraat te maken. Coop kiest ervoor om de ruimte grotendeels als winkelvloer in te richten en daar is men vrij in", legt de wethouder uit.

Deur

De gemeente Halderberge en Coop hebben samen aan tafel gezeten om de mogelijkheden te bespreken. "Daar is uit gekomen om een soort van eenrichtingsverkeer in te voeren. Zo kunnen mensen de winkel langs beide kanten in. De zaak verlaten kan altijd via de kant van het parkeerplein. Wie weg wil via de Polderstraat moet een kassabon kunnen laten zien aan een winkelmedewerker die vervolgens de deur open zal maken. Dit om te voorkomen dat klanten zonder te betalen kunnen vertrekken", legt Wierikx uit. "Het is overigens niet zo dat je in dat geval de hele winkel door moet op zoek naar iemand die de deur open kan maken. Aan die uitgang grenst de bakkerij-afdeling waar altijd iemand staat." De gemeente Halderberge laat weten dat in verband met doorontwikkeling van het centrum later nog gezamenlijk wordt nagedacht over de doorgang. "Er is nog geen definitief antwoord op de vraag of de doorgang in stand zal blijven of niet", besluit het college van B&W.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief