Carlijn en Gail zijn klaar voor de wedstrijd. FOTO WILMA DIRKEN
Carlijn en Gail zijn klaar voor de wedstrijd. FOTO WILMA DIRKEN Foto: wilma dirken

Zilver voor Gal Heeren van Mobile op NK twirl

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - De wekker ging op zondag 16 december heel vroeg. Gail Heeren en Carlijn Maatjens, lid van Mobile uit Bosschenhoofd, zaten al om kwart voor zeven in de auto om met hun coach en ouders door de sneeuw naar Almere te rijden. Daar kwamen zo'n 150 twirlers uit heel Nederland bij elkaar, om te bepalen wie zich de beste van 2018 mocht noemen in heel veel onderdelen in de beginnersklasse.

Eind november haalden Carlijn en Gail hun startbewijs voor vandaag door bij de beste vijftien in hun klasse op de voorronde te eindigen. De categorieën, die soms wel 50 of 80 deelnemers bevatten, waren gevuld door dames die in de loop van het jaar twee keer hun plaatsingspunten hadden behaald. Dit gold ook voor Nelleke Geleijnse van Mobile, die in de voorronde een mooie 36de plaats behaalde bij de senior 1-batonklasse.

Carlijn kwam uit in de preteenklasse 1-baton. Ondanks de zenuwen wist ze na een minder goede start daarna de draad weer goed op te pakken. Haar tricks zagen er mooi uit, en ze presenteerde zichzelf goed aan de jury. Ze eindigde hiermee uiteindelijk op de elfde plaats.

Gail Heeren deed in de juniorklasse zowel mee met het onderdeel 1-baton als 2-baton. Ook de 1-baton van Gail verliep niet helemaal vlekkeloos, maar was sterk genoeg om met de elfde plaats beloond te worden. Met het onderdeel 2-baton was Gail als eerste in de categorie. Altijd spannend. Gail liet zich echter niet van de wijs brengen. Voor het eerst dit jaar lukte het haar om de routine met maar 1 drop uit te voeren en de meeste van haar technische tricks goed weg te zetten. Met een hele hoge score wist Gail dan ook het zilver te bemachtigen!

Voor dit jaar zit het wedstrijdseizoen er daarmee op. De leden gaan zich voorbereiden op de nieuwe wedstrijden in februari. Op oudjaarsdag gaan zij in Bosschenhoofd oliebollen verkopen. Bestellen kan nog steeds via de website www.mobile-twirl.nl of via het formulier dat huis-aan-huis is verspreid!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief