De theekoepel van het Arboretum Oudenbosch, de blikvanger voor reizigers per spoor. FOTO FRANK VAN ANDEL
De theekoepel van het Arboretum Oudenbosch, de blikvanger voor reizigers per spoor. FOTO FRANK VAN ANDEL Foto: Frank van Andel

Met 400 bezoekers met Kerstmis sluit het Arboretum een succesvol jaar af

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch in het Historisch Hart van Oudenbosch heeft tijdens de Winter Fair en beide Kerstdagen 400 bezoekers ontvangen en daar mee werd een succesvol jaar met in totaal 12.450 bezoekers afgesloten. Daarmee is de dip in het bezoekersaantal in 2017 weer helemaal hersteld en ligt het bezoek weer op het niveau van de normale jaren.

In het vorige jaar wisten de bezoekers de tuin moeilijk te vinden door de werkzaamheden aan de doorgaande route in het hart van Oudenbosch. Het resultaat in 2018 is te meer mooi omdat het in de hete zomer voor veel mensen niet aantrekkelijk was om er op uit te trekken

Periodiek Aesculus nummer 63

Periodiek Aesculus nummer 63 is vanaf begin december uitgekomen en weer verspreid onder begunstigers, sponsoren en adverteerders van het Arboretum Oudenbosch. Dit glossy periodiek, dat onder andere is opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek, ontvangt u wanneer u begunstiger, sponsor of adverteerder bent van de tuin.

Geef een familielid, vriend of kennis een jaarkaart 2019 voor het Arboretum Oudenbosch als cadeau. De kaart geeft voor twee personen in 2019 tijdens de vaste openingstijden gratis toegang. Daarnaast ontvang je als begunstiger twee maal per jaar het glossy periodiek Aesculus van de tuin. De jaarkaart is te koop aan de balie van de tuin of via de website van de tuin: www.arboretumoudenbosch.nl.

Seizoen 2019 'Beter met Planten'

De seizoensopening van de tuin valt dit jaar niet op 1 april, maar op zaterdag 30 maart, omdat 1 april op een maandag valt wanneer de tuin altijd gesloten is. Het is dan tevens voor de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch de start van het themajaar “Beter met Planten”. Noteert u vast 30 maart 2019 en bezoek de tuin in het Historische Hart van Oudenbosch en volg de komende maanden de berichten in de media voor informatie over extra openingen in verband met voorjaarsbloeiers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief