Expositie iconen. FOTO GIDSEN VAN SAINT LOUIS
Expositie iconen. FOTO GIDSEN VAN SAINT LOUIS Foto: Gidsen van Saint Louis

Gidsen van Saint Louis ontvangen 5.700 bezoekers in 2018

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel van Saint Louis open voor bezoekers. Ook verzorgen zij rondleidingen. In 2018 ontvingen zij 5.700 bezoekers. Dat is meer dan in de afgelopen jaren. Wil iedereen de Kapel nog eenmaal zien voordat deze wordt gerestaureerd?

In de afgelopen jaren ontvingen de Gidsen steevast 5.000 bezoekers per jaar. Soms was dat nog wel een spannend en werd de 5.000e bezoeker pas op de laatste dag van het jaar verwelkomd. Dit jaar was dat anders: de 5.000e bezoeker passeerde al in november de drempel van de Kapel. En op de laatste zondag van het jaar kon de 5.700e bezoeker worden geteld. Letterlijk, want de Gidsen houden het aantal bezoekers nauwkeurig bij. Ze willen niet alleen weten hoeveel bezoekers er per jaar komen, maar ook waarom ze komen. Waar komen de bezoekers op af? Wat vinden zij interessant? Dan blijkt dat de wisselende exposities in de Kapel veel extra bezoekers trekken. Zo was de Bakker Buijs Expositie een groot succes. Vooral veel Oudenbossche inwoners kwamen af op de geschiedenis van de Negerzoen. Verder trok de uitzending van Verborgen Verleden met het bezoek van Youp van ’t Hek aan Saint Louis veel aandacht. In december opende de expositie van de het fotoboek Souvenir Institut St Louis Oudenbosch veel belangstelling. Deze expositie loopt nog. Tijdens de kerstdagen exposeerde de Iconenwerkgroep Byzantium haar werk in de Kapel. Het barokke interieur van de Kapel biedt een goede achtergrond voor de Byantijnse iconen. Leden van de Iconenwerkgroep gaven tekst en uitleg over de achtergrond en het ontstaan van de eeuwen oude traditie van het schilderen van iconen. De Gidsen van Saint Louis en de Iconenwerkgroep Byzantium kijken dan ook terug op een prettige samenwerking.

Wilt u de Kapel ook eens van binnen bekijken? Dat kan elke zondag- en woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur. Wilt u een rondleiding boeken? Kijk dan op de site www.gidsenvansaintlouis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief