Engel Gabriel wijst de weg. FOTO THOMASHUIS OUDENBOSCH
Engel Gabriel wijst de weg. FOTO THOMASHUIS OUDENBOSCH Foto: Thomashuis Oudenbosch

Eerste Herdertjestocht voor zorginstellingen groot succes

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op vrijdag 21 oktober organiseerden Thomashuis Oudenbosch en de Bernardus parochie een Herdertjestocht voor de zorginstellingen in Oudenbosch en Thomashuizen en Herbergiers uit de omgeving. Vanuit de basiliek vertrokken zo’n 200 mensen voor een tocht door Oudenbosch waarbij zij onderweg alle figuren uit het Kerstverhaal tegenkwamen.

De organisatie had de bedoeling mensen met een beperking, bejaarden en dementerenden het kerstverhaal zo veel mogelijk echt te laten beleven. Hun opzet is volledig geslaagd, vooral dankzij de vele vrijwilligers die een rol wilde spelen. Zo vormen leden van drie dweilbands uit Oudenbosch een herderorkest die onderweg sfeervolle kerstliedjes speelden. Burgemeester Jobke Vonk speelde voor even geen burgemeester van Halderberge, maar burgemeester van Bethlehem, waar Jozef en Maria zich gingen inschrijven. Micheal Bakkers speelde namens Hotel de Kroon voor Herbergier en mensen van het Thomashuis en de kerk speelden de drie koningen, Jozef en Maria en een engelenkoor. Marcus Teunissen van de Verse Verleiding zorgde voor een lekkere appel voor de hongerige reizigers.

De stoet die werd voorgegaan door engel Gabriël en herder Adrianus kwam uiteindelijk in de basiliek terecht waar Jozef en Maria het pasgeboren baby’tje aan de vertederde mensen showden. Baby Roos uit Oud-Gastel speelde haar rol met verve. Zij liet het lekker over zich heenkomen en keek met grote ogen naar alle aanwezigen die het baby’tje maar wat graag wilde begroeten. Na afloop zorgde Ellen Kok van Monuta, samen met enkele vrijwilligers, voor lekkere warme chocolademelk, waarmee het feest compleet was.

Een traditie lijkt geboren. Na een evaluatie gaat de werkgroep nadenken over een passend vervolg. Maar dat er volgend jaar weer een Herdertjestocht door Oudenbosch zal zijn, lijkt wel zeker.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief