Afbeelding
Foto: Peter Braakman

Zing Nederlands met 't Stoofje, vluchtelingenwerk en de KBO

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

OUDENBOSCH - Toen de coördinator van ’t Stoofje Co Vergouwen uit Hoeven benaderde om deze derde editie van ‘Zing Nederlands met me.” te begeleiden dacht hij niet lang na. Hij weet als geen ander dat muziek mensen bij elkaar brengt en plezier geeft.

Al op de middelbare school speelde hij in de schoolband en het Conservatorium in Tilburg was dus een logisch vervolg. Deze studie ronde hij succesvol af en hij speelde jaren in de band van Margriet Eshuijs. Hij is de motor bij de grote producties van Fanfare St. Caecilia Hoeven en begeleidt diverse Nederlandse artiesten. ’t Stoofje is blij dat hij voor de vluchtelingen van Halderberge, de KBO en vrijwilligers en bezoekers van Ontmoetinghuis ’t Stoofje geheel belangeloos mee wil werken en de middag op 10 december begeleidt met zijn piano.

Praathuis
Het praathuis van ’t Stoofje, iedere dinsdag en donderdag, begint zijn vruchten af te werpen. Deelnemers uit o.a. Syrië, Irak, Marokko krijgen meer zelfvertrouwen om Nederlands te spreken en hun sociale netwerk groeit. De klank van de medeklinkers is een probleem om goed uit te spreken en daar helpt zingen bij. Britse onderzoekers toonden aan (Volkskrant, 14 mei 2016) dat het aanleren van klanken en woorden uit een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat is niet alleen zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Zo kwam ’t Stoofje op het idee om “Zing Nederlands met me” te organiseren. Diverse partijen wilden al snel hun medewerking verlenen aan deze mooie activiteit en daarmee is het een succes.

De Vossenberg
“Zing Nederlands met me.” is steeds te gast bij een andere organisatie en bij deze editie is dat bij de KBO en Vluchtelingenwerk in de Vossenberg, Pagnevaartweg 109. Dus: Hou jij van zingen? Vind je het leuk om mensen te ontmoeten van allerlei nationaliteiten? Heb je zondag 10 december tijd? Nodig ook je vrienden uit en kom om 14.00 uur naar De Vossenberg in Oudenbosch. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. We zingen twee keer een klein uur. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – Van de Dijk tot Claudia de Breij – wil zingen is welkom. Kinderen zijn ook van harte welkom. Toegang is gratis. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief