Vice Versa '51 najaarscompetitie

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

OUDENBOSCH - Dit weekend is de tiende ronde van de najaarscompetitie gespeeld.


Team 2 kampioen
Team 2 heeft de eerste plaats van vorige week behouden door gelijk te spelen tegen Die Meede 4. Team 2 is met 7 punten voorsprong kampioen geworden. |
In het begin van de deze competitie zag het er niet naar uit dat kampioen worden zou lukken. Er werd maar net gewonnen en zelfs een keer verloren en gelijk gespeeld. Na de vijfde wedstrijd werden enkele goede overwinningen behaald en kroop men naar de bovenste plaats om die de laatste weken niet meer af te staan.
Proficiat Annemiek, Joyce, Marco en Rens.


Wedstrijden
Jeugd 1 speelde tegen Valkenswaard 1. Het was weer een lange wedstrijd met vier 5-gamers en drie 4-gamers met hoge gamestanden. Het ging gelijk op. De kleine winst werd behaald in een tussensprint in de 6e tot 9e wedstrijd. Verena Maas won 1 wedstrijd en Dylan Klaverveld en Joep Schoenmakers ieder 2.
Jeugd 2 ontving ODT Kanjers Uitzendb. 3. Jarno Bislick won 2 wedstrijden, waaronder een spannende 5-gamer. Kelvin Silvertand en Dawid Galeczka lukte het om een game te winnen.
Team 1 moest een goede uitslag tegen Markiezaat 1 wegzetten om niet te degraderen. De wedstrijd ging gelijk op met de nodige 4-gamers. De eindstand werd 5-5. Team 1 werd daardoor vierde met één punt voorsprong op ODT. Stephan Wens en Pim van ’t Hof wonnen ieder 2 wedstrijden. Koen Grimminck won helaas niets.
Team 2 speelde tegen Die Meede. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Naar het eind nam de tegenstander een voorsprong van 5-3. Gelukkig werden de twee laatste wedstrijden gewonnen. Rens Dam won 2 wedstrijden, Annemiek Wens en Marco Beckers ieder 1.
Team 3 nam het op tegen Middelburg 8. Bij een goede uitslag zou dit team nog 4e kunnen worden. Het begon goed met twee winstpartijen. Jammer dat het daarna minder ging met zes verlies partijen. Niek Mulders won 2 wedstrijden. Roel van Merode en Peter Salnicky ieder 1.
Team 4 speelde tegen Breda 1. Er moest zes punten op Luto worden ingelopen om op de 5e plaats te eindigen. De wedstrijd begon prima: er werden vijf wedstrijden op rij gewonnen, meestal in 4 of 5 games. Van de resterende vijf wedstrijden werden er nog drie gewonnen. Een mooie winst van 8-2, maar niet genoeg om Luto in te halen. Rob Kraus won 3 wedstrijden. Emmy Suijkerbuijk en Niels Mouwen wonnen er ieder 2.
Team 5 moest 6 punten inlopen op Smash ’70 3 in de wedstrijd tegen Het Markiezaat 5 om op de 5e plaats te eindigen. Het bleek al snel dat dit niet zou lukken. Mike Schoonen won 2 wedstrijden, Ton Coenen won er 1 en Goos Loch helaas niets.
Team 6 speelde tegen Belcrum 14. Het was een strijd om de laatste plaats in de poule. Na de eerste verliespartij werden er acht wedstrijden op rij gewonnen. Een mooie winst dus en weg van de laatste plaats. Hanny Tousain won 3 wedstrijden. Natascha Rops en Nellie Dekkers wonnen er ieder 2.


Uitslagen
Jeugd 1-Valkenswaard 1 6-4
Jeugd 2-ODT Kanjers Uitz. 3 2-8
Het Markiezaat 1-Team 1 5-5
Die Meede 4-Team 2 5-5
Middelburg 8-Team 3 6-4
Breda 1-Team 4 2-8
Het Markiezaat 5-Team 4 7-3
Belcrum 14-Team 6 2-8



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief