A1 Team Springfield gewonnen met 10-9 en aan kop in de competitie. FOTO SPRINGFIELD Foto: Springfield organisatie

Spannende korfbalwedstrijden bij de teams van Springfield

HOEVEN - Op 13 januari, een druilerige zondagmorgen, reisde het damesteam van Springfield af naar St. Oedenrode om tegen Nijnsel te spelen. Met precies 8 spelers (er was een verkeerde berekening gemaakt). Iets later dan gepland begon de wedstrijd. Binnen niet al te lange tijd stond Springfield helaas achter met 1-0. Maar gelukkig maakte Nijnsel een verdedigingsfout en scoorde Springfield daaruit een vrije bal, 1-1.

Tot aan de rust ging het redelijk gelijk op en was de stand 3-4. De tweede helft stond Springfield goed te verdedigen, maar vielen de ballen er niet in. Gelukkig zorgde het teamspel dat de eindstand 4-6 voor Springfield werd.

Op dezelfde druilige zondag mocht Springfield 2 voor de 2e keer naar de politieke hoofdstad van het land: Den Haag. Met enig haastwerk om op tijd voor de wedstrijd aan te treden werd Springfield door de tegenstander gerust gesteld... 'Rustaaaghh' het is immers zondag zei een dame van Die Haghe. Zo gezegd zo gedaan... het hele team zette z'n Doeves kwartiertje in. Een bakkie pleuhhhr zat er voor de wedstrijd niet meer in, want het startsignaal klonk zodra we compleet waren. De eerste ballen vielen er gemakkelijk in. Jammer was wel dat dit voor de tegenstander gold. De eerste helft ging niet al te best wat betreft scoren, ondanks genoeg kansen. Tussenstand was 6-1 en een eindstand van 14-6, helaas gewonnen door Die Haghe.

A1 speelde op dezelfde druilige zondag een thuiswedstrijd tegen Rietvogels. A1 ging met volle moed de wedstrijd in want ze wilden sowieso van de koploper winnen!

De gehele wedstrijd ging het gelijk op en was het enorm spannend. Gelukkig lukte het om voor het einde één punt extra te scoren, en heeft A1 daarmee de wedstrijd gewonnen met 10-9 !! Hiermee staat A1 voorlopig op de eerste plaats! Super goed gespeeld, we zijn heel erg trots!

Uitslagen van 12-13 januari

Focus 1-Springfield 1 8-13

Nijnsel 2-Springfield 1 4-6

Die Haghe 6-Springfield 2 14-6

Springfield A1-Rietvogels A1 10-9

Springfield C1-Scheldevogels C1 3-10

Triade E2-Springfield E2 7-6

Kinderdijk E3-Springfield E1 10-5