Kapelconcert Cugnon Consort. FOTO PETER BRAAKMAN
Kapelconcert Cugnon Consort. FOTO PETER BRAAKMAN Foto: Peter Braakman

Indrukwekkend nieuwjaarsconcert van Cugnon Consort

Sport en vereniging

HOEVEN - Het Cugnon Consort kwam afgelopen zondag voor het Nieuwjaarsconcert in de serie van de Kapelconcerten in Bovendonk met maar liefst 10 musici naar Hoeven. Dit ensemble werd opgericht door violist Chris Duindam en speelde met verschillende solisten 2 concerti van Corelli en 2 concerti per due violini van Vivaldi. Het was een verrassing dat telkens twee andere violisten soleerden en zo voor het voetlicht traden.

Omdat er een violiste geblesseerd was, kwam onverwacht, als klap op de vuurpijl, de winnares van het Vocalistenconcours 2018, Rosina Fabius (mezzo-sopraan), ten tonele om samen met het ensemble twee schitterende stukken van Vivaldi te vertolken. Zij bracht Cum dederit (uit Nisi Dominum) en Grida nel Sangue (uit Tito Manito) ten gehore. Het publiek luisterde ademloos naar haar prachtige stem in de sfeervolle ambiance van de Kapel, waar haar stem volledig tot haar recht kwam!

Nieuwsgierig geworden?

Op zondag 10 februari organiseren Cultuur Oudenbosch en Filmtheater Fanfare samen de luisterlezing “Van Gogh & Muziek – Symfonie in blauw en geel” over beeldende kunst, film én muziek. De luisterlezing begint om 14.00 uur en wordt gehouden in de Utopiazaal van het Marklandcollege in Oudenbosch.

Natascha Veldhorst neemt de luisteraars mee op de zoektocht naar de verbinding tussen Van Gogh en muziek. Wat had hij zelf met muziek? Is het alleen zijn levenswandel of het aanlokkelijke beeld van de tegendraadse kunstenaar met alle onbegrip en weerstanden van dien, of is er meer? Daarna is er een muzikaal intermezzo met onder andere ‘Starry, Starry Night’ van Don McLean een ode aan het werk van Van Gogh uitgevoerd door Hetty Sponselee en Brigit Segers. Na de pauze ziet u de film ‘At Eternity’s Gate’. At Eternity’s Gate is een in 2018 internationaal gecoproduceerde dramafilm over de laatste dagen van schilder Vincent van Gogh.

Op zondag 24 februari komt het Young Talent Orchestra naar Hoeven voor een concert in de kapel van Bovendonk. Een jeugdconcert speciaal voor ouders en kinderen. Laat je inspireren! Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl Wij ontmoeten u graag bij de luisterlezing of een van de concerten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief