JES tijdens het nieuwjaarsconcert. FOTO ST. CAECILIA
JES tijdens het nieuwjaarsconcert. FOTO ST. CAECILIA Foto: collectie St. Caecillia

Geslaagd nieuwjaarsconcert van St. Caecilia

Sport en vereniging

HOEVEN - Afgelopen zaterdag 5 januari was het dan zover: het nieuwjaarsconcert van het Drum- en Malletkorps van muziekvereniging St. Caecilia uit Hoeven. Ondertussen een traditie geworden, een nieuw jaar moet immers gevierd worden met muziek. De rode loper was weer uitgerold bij buurthuis het Kompas in Hoeven en het was een goed bezocht concert. De bezoekers werden ontvangen met lekkere bubbels.

Het slagwerkonderdeel van de muziekvereniging is niet zomaar een slagwerkgroep. Het Drum- en malletkorps is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware persussiegroep met verschillende concertinstrumenten. Uniek in de regio en heel anders dan de drumband wat de meeste mensen alleen tijdens straatoptredens zien en horen. Met dit concert hebben de slagwerkers wederom laten zien wat zij allemaal in hun mars hebben.

Ook de jeugdleden van het slagwerkonderdeel traden op met het Jeugd Ensemble Slagwerk, afgekort JES! De jeugd heeft de toekomst, ook in muziekvereniging St. Caecilia. En dat laten we graag zien en horen. De diversiteit in de gespeelde nummers heeft zeker een gevarieerde avond vol met percussiemuziek gebracht, met de ambiance van een nieuwjaarsconcert. Natuurlijk werd het concert afgesloten met de Radetzky March en hierbij brachten de luisteraars een staande ovatie. Confetti knalde vervolgens van het podium af als verrassing want dirigent Wil Veeke was ook nog eens jarig. Een dubbel feest dus.

Na het concert werden in de foyer onder het genot van een hapje en een drankje elkaar de beste wensen overgebracht. Het Drum- en malletkorps en JES kijken terug op een schitterend nieuwjaarsconcert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief