Afbeelding

Toch nog (meer) subsidie voor lokale verenigingen

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Vluchtelingenwerk, Freerunning Cobra's, Jeugdcircus Don Bosco, Zeemanskoor De Kreekrakkers en Kindervakantieweek Oudenbosch krijgen toch een financiële bijdrage van de gemeente. Deze clubs maakten eerder geen aanspraak op een subsidie, maar deden dit middels een zienswijze achteraf. Met succes. Hiermee komt het subsidiebedrag op bijna drie miljoen euro.

Begin oktober wordt doorgaans bekend welke lokale initiatieven en verenigingen kunnen rekenen op een financiële bijdrage en hoeveel. "Natuurlijk komt het voor dat clubs menen een hoger bedrag nodig te hebben of dat ze helemaal geen subsidie hebben aangevraagd. Bijvoorbeeld omdat ze ten tijde van de aanvraagperiode nog niet bestonden", legt wethouder Thomas Melisse uit. "In dat geval kunnen er zienswijzen ingediend worden."

Dit jaar heeft dat geleid tot aanpassing van het subsidiebedrag. Zo krijgt Stichting Vluchtelingenwerk meer subsidie dan in eerste instantie het geval was. In totaal komt het bedrag op 23.700 euro. "Voor kinderen verstrekken we in de regel geen bijdrage, maar gezien het feit er veel kinderen en minder statushouders zijn, menen we dit eenmalig aan te moeten passen", verduidelijkt hij. Freerunning Cobra's krijgen 1365 euro. Jeugdcircus Don Bosco 973 euro en Zeemanskoor De Kreekrakkers 505 euro. Stichting Kindervakantieweek bestond nog niet ten tijde van de aanvraagperiode en krijgt alsnog 490 euro toegeschoven.

Daarmee is er ruim 27000 meer subsidie verstrekt dan eerder aangegeven. In totaal is er 2.866.415 euro subsidie beschikbaar gesteld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief