Links de kampioen driebanden Peter van Peer. Recht Kees van de Sanden, die tweede werd. FOTO AD VAN GEEL
Links de kampioen driebanden Peter van Peer. Recht Kees van de Sanden, die tweede werd. FOTO AD VAN GEEL Foto: Ad van Geel

Driebanden titel naar Peter van Peer

Sport en vereniging

HOEVEN - De Profleden genoten van een spannende finale avond driebanden biljart. Zestien spelers waren door gedrongen tot de finale avond. Het maxium beurten was twintig. Daarna besliste de matchpunten om de partij te winnen.

De gebroeders van Peer, Peter en Ad, ontmoeten elkaar in de halve finale. Peter won nipt met drie tiende matchpunt. Peter speelde de finale tegen Kees van de Sanden die op zijn beurt Wil van der Weegen versloeg. Kees is voor Peter een moeilijke tegenstander. Blijkt op het einde van de partij. Kees moet nog 1 carambole terwijl Peter er nog vier moet om het kampioenschap binnen te halen. Kees miste jammerlijk en Peter pakte zijn laatste kans en maakte zijn caramboles professioneel uit. Uit handen van de voorzitter mocht hij onder luid applaus de trofee en boodschappen tas in ontvangst nemen. Kees van de Sanden natuurlijk ook het zijn tweede tas. Bij het bandstoten was Kees ook al succes vol. Toen ging het licht uit en gingen alle leden met ''licht "op naar huis. Op naar het libre toernooi en de Kroonestede cup. De Profs hebben het maar druk. Maar genieten wel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief