Korfbalteam Springfield 1. Foto: Springfield

Korfbalvereniging Springfield gaat als een trein

Sport en vereniging

HOEVEN - Vorige week zaterdag stond Focus-Springfield 1 op het programma. Beide teams hadden de punten hard nodig om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Zo goed als voltallig trok korfbalteam Springfield 1 richting Zevenbergen.

De wedstrijd begon meteen in het voordeel van Springfield. Dankzij vroege openingsdoelpunten wist Springfield meteen een voorsprong te scoren van 3 punten. Door sterke verdediging en goede afwerking op stilstaande fases gaf Springfield de voorsprong niet meer uit handen. Al bij al een verdiende overwinning voor Springfield. En deze week heeft Springfield 1 weer gewonnen! In een thuiswedstrijd tegen KVS’17 werd een spannende wedstrijd gespeeld, met eindstand 18-15! Hierdoor komt Springfield 1 op de derde plaats in de eindstand.

Springfield 2

Na een aantal keer ver te moeten rijden, mocht Springfield 2 afgelopen weekend een keer thuis spelen. Tijdens de wedstrijd ging het constant gelijk op. Na een aantal mooie schoten van Bas stond het na de eerste helft 8-7. Tijdens de tweede helft was het niet veel anders. In de laatste zes minuten werden er nog twee doelpunten gescoord waardoor het op een gegeven moment 11-11 werd. Met nog drie minuten op de klok viel er een dame van de tegenstander geblesseerd uit. Na overleg met de tegenstanders werd besloten om toch door te spelen. Zo werd er helaas nog gescoord door de tegenstander wat de eindstand tot 11-12 maakte. Helaas verloren, maar toch was het een hele leuke korfbalwedstrijd.

A1 is goed bezig

Zaterdag speelde korfbalteam A1 van Springfield een uitwedstrijd tegen Stormvogels. Na een hele lange rit kwamen ze 5 minuten voor de start aan op locatie. Razendsnel was iedereen omgekleed en klaar voor de wedstrijd. A1 staat op de eerste plaats, en die willen ze natuurlijk behouden! De eerste helft verliep niet bepaald vlekkeloos, de tegenpartij wist veel kansen te creëren en stond daarmee na de eerste helft 7-4 voor. Na een goede peptalk van Nicolle en Femke ging het team met veel motivatie de tweede helft in. Hierdoor heeft A1 super met elkaar samen gespeeld en is het ze gelukt om een comeback te maken. En werd de wedstrijd met 10-11 gewonnen! Voorlopig staat A1 bovenaan de lijst!

F1 stijgt naar de derde plaats

Het korfbalteam F1 reisde deze week af naar Hendrik Ido Ambacht. DVS '69 stond 3e en Springfield 4e, dus het beloofde al meteen een spannende wedstrijd te worden. Het ging de hele tijd gelijk op, waarbij Springfield een paar keer uitliep met 3 punten verschil, maar door de superspeler bij de tegenpartij was dit steeds van korte duur. Met nog 5 minuten te spelen stond Springfield met 1 puntje voor, dus moesten ze dat vasthouden. Even was het spannend dat het gelijk zou worden, maar toen scoorde Springfield nog een keer en was het klaar. Springfield F1 won verdiend met 7-9. Springfield F1 is hierdoor gestegen naar de 3e plaats.

Uitslagen 19-20 januari

Springfield 1-KVS '17 1 18-15

Springfield 1-Be Quick 5 11-5

Springfield 2-Movado 4 11-12

Stormvogels (L) A1-Springfield A1 10-11

Emergo B1-Springfield B1 12-8

Springfield B1-BIO B1 2-4

Springfield E1-ACKC E1 3-12