Ook de politieke partijen kunnen hun gang gaan op de vrije plakplaatsen.
Ook de politieke partijen kunnen hun gang gaan op de vrije plakplaatsen. Archieffoto: Peter Braakmann

Kritiek op plakzuil in Oudenbosch

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Op het pleintje bij de Lidl aan de Professor Mulderslaan in Oudenbosch komt een plakzuil. Een buurtbewoner was hier niet van gediend, maar de bezwarencommissie heeft bepaald dat dit bezwaar niet ontvankelijk is. Dat betekent dat op korte termijn toch een zuil door de gemeente wordt geplaatst waar iedereen affiches op kan plakken.

Het college van B&W heeft besloten om het beleid wat betreft reclame-uitingen stevig aan te pakken. Verenigingen die affiches willen plaatsen kunnen dat voortaan via het bedrijf doen op een van de 50 A0 borden die op vaste plekken weggezet worden. Voor tien cent per dubbelzijdig bord per dag.

Daarnaast is er in iedere kern een locatie aangemerkt waar een zuil wordt geplaatst. Een zogenaamde vrije plakplaats waar affiches gratis opgehangen mogen worden. Iedere drie maanden worden alle affiches verwijderd om de borden overzichtelijk te houden.

In Bosschenhoofd staat de zuil bij VV Devo, In Hoeven bij de Action, in Oud Gastel nabij de Jumbo, in Stampersgat bij het sportpark. De zuil van Oudenbosch stond gepland voor op het plein bij de Lidl aan de Professor Mulderslaan. Een omwonende heeft daar echter bezwaar tegen gemaakt. "De bewoner woont er een aardig eindje bij vandaan, waardoor de bezwarencommissie heeft besloten dat het weinig effect heeft op de situatie van deze persoon. Om die reden is het bezwaar niet ontvankelijk en wordt de zuil binnenkort geplaatst. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief