Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Hoevense Sietske en Ferry zijn een hit op social media

Door: Johan Wagenmakers algemeen

HOEVEN - Sietske van Beckhoven en Ferry de Bont vormen met Noah (7), Robin (5) en Dex (1) een hecht gezin. Het echtpaar staat vrolijk in het leven en dat uit zich met name in het feit dat ze er plezier in hebben om elkaar, vooral via social media, voortdurend in de maling te nemen. Ondertussen hebben ze enorm aantal volgers.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Sietske komt oorspronkelijk uit Chaam en Ferry is volgens eigen zeggen nét niet geboren maar wel getogen in Hoeven. Op hun 18e kregen ze verkering met elkaar. "Het is nog wel een tijdje uit geweest, maar ik kwam maar niet van hem af," lacht Sietske daarbij. Nu wonen ze ondertussen al weer zo'n 10 jaar samen. Op 1 april 2011 zijn ze met elkaar getrouwd. "Op kerstavond 2009 kwam ik er overdag achter dat ik geen cadeau had, dus heb ik maar een ring gekocht en haar ten huwelijk gevraagd," geeft Ferry daarbij als reden op.

Social media

Humor speelt al vanaf het begin een grote rol binnen hun relatie. "We vinden elkaar over het algemeen wel grappig ja," zegt Sietske. "Het is tijdens onze verkering al begonnen om elkaar te kakken te zetten. Mijn schoonmoeder moest daar eerst erg aan wennen, maar nu zegt ze dat ze zich pas zorgen gaat maken als we lief voor elkaar zijn." Op social media en met name Facebook waren beiden altijd al langere tijd uiterst actief, maar sinds Ferry op Twitter op humoristisch wijze het wel en wee van zijn gezin én vooral zijn favoriete voetbalclub NAC beschrijft, zijn een groot aantal mensen het tweetal in de gaten gaan houden. Momenteel heeft Ferry meer dan 3000 volgers. Sietske zit bewust niet op Twitter en hoort vaak van anderen wat Ferry weer te melden had. "Ik zit 'gewoon' nog op Facebook en vind het best leuk om Ferry te kakken te zetten, zoals laatst toen hij al strijkend het liedje van Hero aan het zingen was en ik daarbij schreef: 'Suske en Wiske en de zingende strijker.' Daar hebben we zoveel leuke reacties op gehad," lacht Sietske.

Wegwijzerpaal

Dat Ferry succes heeft met zijn tweets blijkt wel uit het feit dat hij onlangs als zevende is geëindigd in de verkiezing van voetbaltwitteraar van het jaar op het Twitteraccount Staantribune. Daarbij zelfs erkend twitteraar en NAC-watcher Sjoerd Mossou achter zich latend. Verder treedt Ferry ook al zo'n 15 jaar lang met carnaval als tonprater op. De best bekeken tweet van Ferry is die van afgelopen zomer in Frankrijk, welke door meer dan 350.000 mensen bekeken is! "En die heb ik dan nog wel bedacht voor hem," zegt Sietske. "We reden langs een dorpje dat Meursac heet en even later langs Thézac. Toen daar een wegwijzerpaal van kwam, wilde ik dáár per se een foto van ons maken, maar ik heb er nog dagen om moeten zeuren om er naar terug te gaan."

Weggewerkt

De humor van het tweetal is ongekend groot. "Het heeft ook veel invloed wat je schrijft, zoals afgelopen kerstavond toen ik schreef dat we beiden voor de tv zaten te brullen: Sietske bij 'All you need is love' en ik omdat er geen voetbal op tv was. Daar komt dan veel commentaar op en vooral als iemand anders min of meer hetzelfde schrijft en anderen dan weer melden dat ze dit van Ferry hebben gekopieerd." Maar ook grappen die niet direct op social media staan komen in hun huwelijk voor. "Laatst zei ik tegen Ferry dat als ik thuis kwam de strijk weggewerkt moest zijn, anders mocht hij die avond niet naar NAC. En inderdaad was bij thuiskomst alles opgeruimd. Bleek dat hij de strijk op zolder achter het schot had verstopt en inderdaad had weggewerkt," schatert Sietske het uit.

Trouwdvd

Ook een grap over hun trouwdvd kon op grote waardering van hun achterban rekenen: 'Heb vanmiddag onze trouwdvd achterstevoren afgespeeld. Mooiste moment is dat ik de ring van haar vinger aftrek, de kerk uitloop en in de kroeg ga zuipen met m'n vrienden.' "Veel mensen waarderen het dat we elkaar zo op de hak nemen, vinden dit bijzonder. Voor ons onbekende mensen spreken ons steeds vaker aan. Humor speelt nu eenmaal een grote rol hier in huis, brengt een beetje sfeer. Vaak lachen we dingen, hoewel dat niet altijd kan natuurlijk, gewoon weg," besluiten ze.

Ferry is te volgen op Twitter via @Hoekie_B

Sietske is te volgen op Facebook onder Sietske van Beckhoven

Sietske en Ferry bij het genoemde bord in Frankrijk. FOTO PRIVÉBEZIT


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief