Beeld van de lerarenkamer begin jaren '70. FOTO COLLECTIE MARKLAND COLLEGE
Beeld van de lerarenkamer begin jaren '70. FOTO COLLECTIE MARKLAND COLLEGE Foto: Collectie Markland College

Jaarlijkse reünie nu voor het eerst in het Thomas More College

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op 29 maart vindt de 35e LVVM-bijeenkomst (Laatste Vrijdag Van Maart) van oud-leerlingen van het Thomas More College plaats. De jaarlijkse reünie is voor het eerst in het voormalige TMC-gebouw van het Markland College in Oudenbosch.

Het is waarschijnlijk de laatste kans voor de oud-scholieren om het gebouw te kunnen zien. Het oude gedeelte van het Markland College – aan de Beukenlaan en de Eikenlaan – wordt binnen een paar jaar afgebroken om plaats te maken voor woonhuizen.

De directie van het Markland College reageerde enthousiast op het plan van de LVVM-organisatie om deze reunie in de hal van oude schoolgebouw te houden. Mede-organisator Ton Verhulst: “We zijn erg blij dat het Markland College de kans geeft aan oud-leerlingen om op deze manier afscheid te nemen van dit gebouw, dat in 1974 is neergezet en dat al die jaren de plek was waar veel jongeren een groot deel van hun jeugd hebben doorgebracht.”

De LVVM-reunie is 34 jaar geleden bedacht door oud-TMC'erJef Pfaff uit Hoeven. Hij had een dusdanige leuke tijd op school dat hij samen met enkele schoolvrienden afsprak om voortaan elke Laatste Vrijdag Van Maart een reunie te houden. ,,Ik vind het zeer sympathiek van de school om ons deze laatste kans te geven om afscheid te nemen”, aldus Sjef.

De reünie op 29 maart begint om 20.00 uur in de hal van het Markland College aan de Eikenlaan 18 in Oudenbosch.

Optredens zijn gepland van oud-leerlingen Roel Jongenelen, Frank van Peer, Giel de Wijs, Laurent Vermunt en – onder voorbehoud – Ruud van den Berg en Harry-Jan Bus.

De organisatie is in handen van Jef Pfaff, Marieke Bezem, Frank van Peer, Simone Dirven, San Fu Maltha, Wim Farla en Ton Verhulst.

Gezien het unieke karakter hebben zich nu al veel mensen aangemeld uit onder andere de Verenigde Staten, Engeland en Italië. Ook hebben zich al enkele oud-docenten aangemeld. Aanmelden kan via lvvmtmc@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief