Roep om Hoge Nood-app in Halderberge

  algemeen

HALDERBERGE - Als het aan Progressief Halderberge ligt, sluit de gemeente Halderberge zich aan bij het HogeNood-netwerk. Toeristen kunnen dan middels een speciale app zien waar ze in Halderberge een openbaar toilet kunnen vinden. Volgens fractievoorzitter Frits Harteveld onmisbaar: "Het gaat hier om een stukje dienstverlening naar onze toeristen."


"Stel je voor. Je bent toerist en je bezoekt onze mooi gemeente, maar je hebt hoge nood. Waar moet je dan naartoe? In Woensdrecht hebben ze de oplossing gevonden door zich aan te sluiten bij het HogeNood-netwerk dat openbare toiletten in kaart brengt via een app. Zo kun je precies zien waar de openbare toiletten zich in de omgeving bevinden. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ondernemers via de HogeNood-sticker aangeven dat mensen er naar het toilet kunnen", zo legt Harteveld uit.

Darmklachten

Volgens Progressief Halderberge zijn openbare toiletten belangrijk voor mensen die graag wandelen of fietsen. Ook voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een bepaalde aandoening zoals maag- en darmklachten is een dergelijke dienstverlening volgens de fractievoorzitter onmisbaar. Hij roept Halderberge dan ook op om zich aan te sluiten bij het HogeNood-netwerk. "Dit heeft zeker een meerwaarde." Eind 2017 besloot het toenmalige college na een motie van de raad geen reguliere openbare toiletten te realiseren. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief