Foto: Privébezit

Ineke start mini-bieb in Oudenbosch

  algemeen

OUDENBOSCH - Bijna iedereen heeft boeken waar niks meer mee gebeurt. Weggooien is zonde, maar meerdere malen lezen? dat komt er meestal niet van. Hetzelfde was het geval met de boekencollectie van Ineke van Luijk. Ze besloot daarom een mini-bibliotheek te beginnen door middel van een biebkast in haar tuin.


Ineke van Luijk uit Oudenbosch is wat je noemt een echte leesfanaat. Ze heeft dan ook een enorm aantal boeken in haar bezit. Ineke heeft de boeken weliswaar nooit geteld, maar als ze het moet schatten, komt ze toch al gauw aan ruim zevenhonderd boeken. "Ik heb dus heel wat boeken, maar deed hier eigenlijk niks meer mee. Dat vond ik jammer", zo vertelt de inwoonster van Oudenbosch.

Idee

Ze dacht al enige tijd na over wat ze met haar verzameling boeken wilde doen. Het antwoord kwam na een bezoekje aan Rijen. "Daar kwam ik een minibieb tegen. Ik raakte met de eigenaresse aan de praat en zo is het idee ontstaan om dit zelf ook gaan te doen", vertelt Ineke.

Divers

Het idee achter de minibibliotheek is simpel. Ineke heeft een kleine kast opgehangen in haar tuin. "Mensen kunnen daar boeken brengen en halen. Je mag ze ruilen of lenen", zegt ze. In de kast in de tuin staan tientallen boeken, maar Ineke heeft nog veel meer op voorraad. "Voor jong en oud. Het zijn heel veel verschillende soorten boeken", zegt Ineke enthousiast.

Hobby

"Stripboeken, romans, thrillers, detectives, kookboeken, kinderboeken, noem maar op." Ineke hoopt op meer bekendheid voor haar biebkast, wat een beetje een hobby van haar is geworden. Ze zorgt steeds voor een wisselend aanbod. "Ik vind het leuk om hier anderen blij mee te maken", verduidelijkt ze. Ineke zoekt voor haar vaste klantjes nog kinderboeken van Francine Oomen en Paul van Loon. "Maar alles is welkom!" De minibieb is te vinden aan de Bansingel 102 in Oudenbosch.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief