De leerlingen kregen hun diploma's tijdens de feestelijke diploma-uitreiking in de aula van het leshuis mavo.
De leerlingen kregen hun diploma's tijdens de feestelijke diploma-uitreiking in de aula van het leshuis mavo. (Foto: Markland College )

Toch diploma's voor Marklandleerlingen na post-blunder

  algemeen

OUDENBOSCH - De Marklandkandidaten van het Anglia-examen hebben eindelijk hun langverwachte diploma uitgereikt gekregen. Ze deden in het voorjaar van 2018 al examen, maar hun luisterexamens raakten kwijt bij de post. Daarom moesten zij dit deel opnieuw maken. Het Markland College is blij dat de diploma-uitreiking toch een (Engels) feestje werd.


"Zoals u weet, maakte PostNL er een potje van", blikt docent Engels Rob Broeren terug. "Er raakten in mei 2018 negen dozen kwijt en eind oktober bleef er één doos met examens zoek. Daarin zaten de luisterexamens van 45 Marklandkandidaten. Zij moesten daarom eind november het luisterdeel opnieuw maken. De uitslag hiervan kwam eind december binnen en op 31 januari kregen alle geslaagden hun diploma."

Certifcaten

Er hebben vorig jaar 106 leerlingen meegedaan. Daarvan slaagden er 104, waarvan 74 kandidaten met Distinction. "Dat betekent meer dan 80 procent van de antwoorden correct. Dat is geweldig!", aldus de docent. Donderdagavond om 19.15 uur kregen de leerlingen die First Step - Junior - Primary - Preliminary - Elementary - Pre-Intermediate hebben gedaan het diploma. De leerlingen die Intermediate - Advanced - Proficiency en Masters deden, kregen hun certificaten om 20.15 uur.

Hoogste niveaus 

"We zijn weer erg trots op alle geslaagden. Het niveau van het Engels op onze school is behoorlijk hoog. De Anglia-resultaten zijn hiervan het bewijs. Bijna de helft van de kandidaten deed examen in één van de vier hoogste niveaus. Dat betekent B2, C1 en C2 ERK. Complimenten voor onze leerlingen en de docenten Engels", besluit Broeren.
  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Monteur

Roosendaal

Zelfstandig op weg naar klanten

Etten-Leur

Facturist

Baarle-Nassau

Accountmanager m/v

Moerdijk

Schoonmaaksters

Etten-Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief