VoorleesExpress arriveert in Halderberge

  algemeen

HALDERBERGE - De gemeente stelt geld beschikbaar voor de pilot van de VoorleesExpress. Wethouder Thomas Melisse is blij met de komst van de VoorleesExpress en hoopt op een flink aantal vrijwilligers die twintig weken lang voor willen lezen aan kinderen van een ander gezin.


De VoorleesExpress is een landelijk programma dat de taalontwikkeling van jonge kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt. Twintig weken lang komt een vrijwilliger thuis voorlezen bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar met een taalachterstand. "Als gemeente willen we dit zo veel mogelijk voorkomen. Dit kan daar zeker aan bijdragen", zo zegt hij.

De VoorleesExpress heeft haar nut in onder andere omliggende gemeenten als Roosendaal en Bergen op Zoom al bewezen. Om die reden is wethouder Thomas Melisse blij dat het programma bij wijze van een proef van een half jaar volgend schooljaar ook in Halderberge van start kan gaan. "We kunnen de VoorleesExpress van start laten gaan dankzij geoormerkt geld van het rijk. Dankzij dit budget kunnen we nu net als omliggende gemeenten, die overigens erg enthousiast zijn, ook aan de slag."

Surplus trekt de kar en is op zoek naar zo'n 25 vrijwilligers die twee keer per week een uurtje voor willen lezen in een gezin met kinderen met en taalachterstand. Zij krijgen een korte training aangeboden. Aanmelden kan via Olga Vrolijk van Surplus via 06-27091426 of halderberge@surplus.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Monteur

Roosendaal

Zelfstandig op weg naar klanten

Etten-Leur

Facturist

Baarle-Nassau

Accountmanager m/v

Moerdijk

Schoonmaaksters

Etten-Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief