Vlnr Donnie Ossenblok, Jack Elst en Alex de Kreek. Knielend geblesseerd teamlid en nu teamcoach Ad van Domburgh. FOTO D. OSSENBLOK
Vlnr Donnie Ossenblok, Jack Elst en Alex de Kreek. Knielend geblesseerd teamlid en nu teamcoach Ad van Domburgh. FOTO D. OSSENBLOK Foto: D. Ossenblok

Zilver tijdens Indoor Rayonkampioenschappen Handboogschieten

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - 2 Recurve teams van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch, kwamen op 10 februari in actie tijdens de Rayonkampioenschappen indoor voor Teams.

Het 2e team moest in de C-klasse de eer verdedigen bij de Zwartmikkers in Middelbeers. Tijdens het kampioenschap schieten de 4 teamleden een voorronde van 2 x 30 pijlen. Het totaal van de hoogste 3 schutters wordt vergeleken met de andere verenigingen. De hoogste 4 verenigingen gaan door naar de halve finale. Na de eerste 30 schot stond het tweede team van Concordia Florebith op een 2e plaats. De persoonlijke scores waren: Robert Rommens 253; Johan Rockx 250; Niels Elst 210 en Jack van Domburgh (barebow) 175 punten. In de tweede 30 schot behaalde het team niet het resultaat van de eerste helft: Johan Rockx 252; Niels Elst 217; Robert Rommens 199 en Jack van Domburgh (barebow) 176 punten. Daarmee bereikte ze net niet de halve finale.

Ze konden nog wel snel gaan kijken in het naburig gelegen Baarschot, waar hun collega's van het 1e team uitkwamen in de A-klasse. Ook dit team stond na 30 pijlen op een 2e plaats: Jack Elst 277; Alex de Kreek 274 en Donnie Ossenblok 269. Een heel mooi resultaat, 10 punten door de 9 gemiddeld. Na de pauze was het iets zwaarder, maar toch bleef het team goed op dreef. Jack Elst 272; Alex de Kreek 272 en Donnie Ossenblok 263 punten. Met deze score behielden ze de 2e plaats en treffen in de halve finale de nummer 3, HKS uit Zoetermeer.

In de finaleronden schiet men naar sets. 3 leden van het team staan in een vak. Ieder teamlid komt om beurten naar de schietlijn en schiet 2 pijlen. Inclusief wissels heeft het team 2 minuten de tijd. Dat is echt kort. Er mag niets mis gaan.

Win je een rondje dan verdient men 2 punten, bij gelijk 1, bij verlies 0 punten. Het team wat het eerst 6 punten heeft wint de finaleronde. Wordt het 4-4, dan komt er een shoot-off, waarin elk teamlid 1 schot doet. Voor deze schoten, inclusief wisselen heeft het team 60 seconden de tijd.

De eerste ronde was een verlies voor Concordia Florebith. Daarna kwam het team sterk terug en wonnen de 3 daarop volgende ronden, een overwinning van 6-2. Door naar de grote finale tegen de favoriet ARC uit Rotterdam. De jonge talenten uit Rotterdam begonnen sterk met 59 van de 60 punten. Misschien door spanning, of overschatting ging het daarna mis met ARC en kwam het team uit Halderberge sterk terug. Ze wonnen de volgende 2 ronden, 4-2. Helaas kon het team het niet doortrekken en moesten de 4e ronde aan ARC laten, 4-4, een shoot-off dus.

De jeugd liet zien dat ze dit meer getraind hadden dan Concordia Florebith, met 28 tegen 23 ging de overwinning naar Rotterdam. Concordia Florebith nam vol trots het Zilver mee terug naar Oudenbosch. “we kwamen close, maar ze zijn echt goed. We are the best of the rest”.

En met de score in de voorronde waren ze 3e geweest in de Ere-klasse. Dit zegt voldoende over het niveau in de A-klasse.

Het is nu afwachten of de score van het Rayon voldoende is om door te gaan naar de Landelijke Kampioenschappen. Het 1e team is zo goed als zeker geplaatst, het 2e is twijfelachtig....laten we hopen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief