Kuijstermans realiseert een woonzorgcomplex in de Stampersgatse kerk. ARCHIEFFOTO
Kuijstermans realiseert een woonzorgcomplex in de Stampersgatse kerk. ARCHIEFFOTO Foto: Johan Wagenmakers

Kerk Stampersgat wordt woonzorgcomplex

Door: Vera de Geus algemeen

STAMPERSGAT - In de kerk van Stampersgat komt een woonzorgcomplex. Die plannen heeft vastgoedbelegger Adrie Kuijstermans bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het desbetreffende gebouw. Er komen 16 tot 20 appartementen voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar wel zorg nodig hebben.

Adrie Kuijstermans kocht eerst de kerk van zijn geboorte- en woonplaats Standdaarbuiten. Kort daarna tipte het kerkbestuur hem dat er in Stampersgat nóg een te koop stond. "Beide zijn mooie en degelijke gebouwen. Met het opknappen en bij de herbestemming wil ik graag deze kwaliteit voor de toekomst behouden. Van de plannen die ik nu met het kerkgebouw heb, wordt iedereen blij," zo zei Adrie vorige week in de Bode

Druk

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de kerk van Stampersgat werd eindelijk bekend wat Kuijstermans van plan is met het monumentale gebouw. Samen met een geïnteresseerde zorgaanbieder wil hij er een woonzorgcomplex van maken. Hij heeft het plan om er 16 tot 20 zorgappartementen te creëren, voornamelijk bedoeld voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen en ten dele zorg nodig hebben.

Blij

Architecte Maaike Westinga van het in Rijksmonumenten gespecialiseerde Architectenburo TenBrasWestinga uit Amersfoort liet daarbij de uitgewerkte plannen op een groot scherm aan de toeschouwers zien. "Het plan werd zeer goed ontvangen, mensen vonden het leuk, waren oprecht geïnteresseerd en werden er inderdaad, zoals ik eerder al had verwacht, blij van," glundert Adrie. Ook wethouder Hans Wierikx, gedeputeerde Erik van Merriënboer en pastoor Maickel Prasing waren vol lof over de gepresenteerde plannen.


Tijd

Binnen twee jaar hoopt Adrie het al eerder aangekondigde appartementencomplex, wat los staat van de kerk, gerealiseerd te hebben. De oplevering van de zorgappartementen volgt dan een jaar later. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief