Sneeuwklokjes tijdens de voorjaarsbloei in Arboretum Oudenbosch. FOTO TON COENEN
Sneeuwklokjes tijdens de voorjaarsbloei in Arboretum Oudenbosch. FOTO TON COENEN Foto: Ton Coenen

Kom het voorjaar proeven in het Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - In verband met de verwachtte bloei van o.a. de Sneeuwklokjes is de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is de tuin op zondag 24 februari en op zondag 10 maart extra open van 13.30-16.30 uur.

Kom en geniet niet alleen van de Sneeuwklokjes maar ook van alle andere vroeg bloeiende planten zoals de Hamamelis, Krokus, Helleborus of Kerstroos, de Chinese Papierstruik en vele anderen. Kijk tijdens uw bezoek ook eens naar de mooie doorkijkjes nu de bomen nog niet in het blad staan. Geniet op beide zondagen van een mooie wandeling door de tuin en proef het voorjaar.

Exposeren of musiceren

Al heel wat amateur kunstbeoefenaars en hobbyisten maakten in de afgelopen jaren gebruik van de mogelijk om gratis te exposeren of te musiceren in de tuin of in de gebouwen van het Arboretum. Menig muziekgezelschap heeft in het voorjaar of op een zomerse zondagmiddag een concertje verzorgd in de grot. Behalve onze bezoekers komen daar vaak ook muziekliefhebbers naar luisteren. Exposeren in het groen betekent dat uw kunstwerken in de Theekoepel, het entreegebouw of in de tuin zelf voor alle bezoekers ten toon worden gesteld. Dat voegt voor de bezoeker iets toe aan de rondwandeling in de tuin. Voor de exposant en de musicus is het een uitgelezen gelegenheid om (kleinschalig) naar buiten te treden en soms over het getoonde werk een gesprek aan te gaan met belangstellenden. Voor het komende seizoen is er nog ruimte om te exposeren of musiceren. Het kost u niets. Hebt u of iemand in uw vrienden of familiekring interesse om te musiceren of te exposeren in het Arboretum, mail naar info@arboretumoudenbosch.nl en wij nemen contact met u op.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief