Afbeelding

Uniek vogelproject in omgeving Nattestraat Oudenbosch

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - De samenwerking tussen buurtvereniging De Zandjannen uit Oudenbosch en zorgboerderij de Bonte Hoeve in Hoeven is tot een mooi moment gekomen. De buurtvereniging kreeg een cheque van de Rabobank van maar liefst duizend euro voor haar nestkastenproject.

Het was druk bij zorgboerderij de Bonte Hoeve aan de Kapelstraat in Hoeven. Cliënten, vrijwilligers van de Bonte Hoeve en vertegenwoordigers van buurtvereniging De Zandjannen rond de wijk Pagnevaart in Oudenbosch, waren bijeen om het nestkastenproject te vieren.

Maatschappelijk doel

De Rabobank had dit project in mei 2018 mede bestempeld tot maatschappelijke wederkerigheid en daarom maar liefst 1000 euro beschikbaar gesteld aan de buurtvereniging. Een voorwaarde van dit project is, dat het geld besteed dient te worden aan een maatschappelijk doel. De Zandjannen besloten om een project op te starten ter bevordering van nestgelegenheid voor standvogels in de eigen woonomgeving. Vervolgens werd contact gezocht met de Bonte Hoeve, een instelling vergelijkbaar met een zorgboerderij, voor cliënten met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen.

Presentatiedag

Eigenaren Conny en Peter Schouw de Bont waren enthousiast over dit project. Conny coördineerde de aanschaf van de bouwpakketten. Onder leiding en met hulp van vrijwilligers werden in de loop van de koude wintermaanden de nestkasten gemaakt en dubbel groen gebeitst. Met veel plezier hebben de cliënten dit voor hen moeilijke werk gedaan. Het resultaat mag er zijn en werd met trots getoond op de presentatiedag waarbij ook een vertegenwoordiger van de Rabobank aanwezig was. De overdracht werd gevierd met koffie en gebak. Buiten waren de nestkasten ten toon gesteld op een grote tuin tafel, waarna de overdracht plaatsvond. De kasten worden opgehangen in de wijk. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief