Roos Englebert tijdens het looponderdeel. FOTO RONALD ENGLEBERT
Roos Englebert tijdens het looponderdeel. FOTO RONALD ENGLEBERT Foto: Ronald Englebert

Roos Englebert wint eerste zwemloop van 2019 in Kapelle

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Zaterdag 23 februari organiseerde zwemvereniging Kapelle de eerste zwemloop van het Frijters automaterialen Zwemloopcircuit 2019. Dit circuit bestaat uit zes zwemlopen in Zeeland en West Brabant. Meer dan honderd deelnemers kwamen naar deze eerste wedstijd, met name de Belgen waren, zoals in voorgaande jaren, met een grote groep triatleten wederom van de partij.

Op de wedstrijd 1000 meter zwemmen en 10 kilometer lopen was het gehele podium bij de heren dan ook Belgisch gekleurd. Winnaar werd de sterke Lars Baeyens in een tijd van 47.49 min. voor Dario Verdonk en Ruben Marynissen. Bij de dames was het Lynn Lossie die de overwinning voor zich op eiste in 55.19 min. voor Emke Erpelinck en Samantha van Aert.

De wedstrijd over 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen werd bij heren ook beheerst door de Belgen. Winnaar werd Jens van Looveren uit Wuustwezel voor Hans Verbiest en Hidde Weersma. Sem Lazaroms uit Oud Gastel werd als 14 jarige, knap zevende en eerste heren 14 in 27.18 min. Sem had gedurende de eerste 400 meter zwemmen de leiding bij dit onderdeel. Bij deze 500 meter zwemmen werden de deelnemers met maar liefst tien personen per baan ingedeeld waardoor het zwemmen voor velen erg moeilijk verliep, normaal gaan er maximaal zes per baan van start.

Bij de dames op deze afstand stond ook Roos Englebert aan de start, zij was net zoals Sem ingedeeld in de baan waar de snelste zwemmers waren samen gevoegd.

Direct na het startschot koos zij de juiste “voeten” en kon ze gedurende de gehele afstand volgen bij de snelsten. Na 6.30 min. kon ze het zwembad verlaten met ruim een minuut voorsprong op de tweede dame. Tijdens het lopen kon ze deze voorsprong uitbouwen tot ruim twee minuten, Roos finishte in 29.41 min. Op het podium werd zij geflankeerd door de ervaren Chantal Koole uit Zoutelande en Selena Poole.

De tweede zwemloop van het circuit vindt op 24 maart plaats in zwembad de Stok te Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief