De huiskamer van Oudenbosch. FOTO MONICA VERSLUIS
De huiskamer van Oudenbosch. FOTO MONICA VERSLUIS Foto: Monica Versluis

Mijlpaal in 't Stoofje: Er wordt een muur gesloopt

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Het hele jaar is Ontmoetingshuis ’t Stoofje zes dagen in de week geopend voor een bakje koffie of thee. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de Halderbergse bevolking, gemiddeld zo’n 24 bezoekers per dag. Tevens zijn er activiteiten zoals het Praathuis, creabea middag en muziek. Dit zorgt ervoor dat regelmatig de huiskamer van ’t Stoofje te klein is en dan staan bezoekers voor elkaar op zodat iedereen een bakje koffie kan drinken.

Verbouwing

Sinds 2012 waren er daarom plannen om de woonkamer groter te maken en in 2016 zijn de werkzaamheden gestart en in fases uitgevoerd. Steeds met hulp van vrijwilligers werd de meditatie ruimte verplaatst. Daarna is het praktisch werken op de tweedehands markt verbeterd. De markt is groter geworden, het dak van de markt geïsoleerd en een CV installatie aangelegd. In het voorjaar 2018 is het dak van één van de pandjes aan de Stoofstraat vervangen. In het najaar is er een vloer gestort zodat de binnenkant opgeknapt kan worden.

Muur gaat eruit

Nu is het dan zover. De actie “Geef ’t Stoofje ruimte, koop een stukje muur” is succesvol geweest en resulteert erin dat in de carnavalsweek de muur van de huiskamer eruit gaat. ’t Stoofje dankt een ieder die daaraan heeft bijgedragen hartelijk. Helaas betekent dit ook dat ’t Stoofje, zowel de huiskamer als de markt, van maandag 4 tot en met vrijdag 8 maart gesloten is. Vanaf zaterdag 9 maart is de tweedehands winkel weer open en kunt u in de huiskamer de vorderingen bekijken.

Let op: In de week van carnaval is het dus ook niet mogelijk om spullen te brengen in ’t Stoofje.

Vrijwilligers en bezoekers

’t Stoofje draait op vele schouders. 55 vrijwilligers en de coördinatoren maken deze mooie plek mogelijk. Klusjes worden gedaan, de spullen voor de tweedehands markt uitgezocht, de kassa wordt bediend, de koffie en thee geschonken en een luisterend oor geboden. Hou je van koken, mediteren tweedehands spullen en hou je van mensen, dan is vrijwilliger worden bij ’t Stoofje wellicht iets voor jou! Als bezoeker ben je natuurlijk ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie www.stoofje.nu.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief