Aldi verlaat centrum Oudenbosch

  algemeen

OUDENBOSCH - Aldi verlaat het centrum. De Provinciale Retailadviescommissie heeft een negatief advies gegeven over verhuizing naar de Bosschendijk, maar het college slaat dit in de wind. Zij is van mening dat alle argumenten te weerleggen zijn. Omdat er een partij is die het Aldi-pand aan de kop van de haven wil betrekken, wordt nu ingezet op een tijdelijke locatie aan de Nijverheidsweg.


DOOR VERA DE GEUS

Aldi wil verhuizen naar de Bosschendijk. Er is flink wat tegenstand, met name vanuit de lokale ondernemers. De gemeente heeft van meet af aan benadrukt dat als er al verhuisd wordt, er aan héle strenge eisen voldoen moet worden, met name at betreft de invulling van het huidige pand en parkeren op de Bosschendijk. De Provinciale Retailadviescommissie heeft recent een negatief advies uitgebracht. Volgens de commissie past het plan niet binnen het regionaal detailhandelsbeleid, loopt men het risico dat andere winkels uit het centrum zullen vertrekken met leegstand tot gevolg.

Koers

Wierikx laat weten dat het college de koers niet zal wijzigen. "We kunnen de bezwaren weerleggen. Bovendien staat er een keten klaar om het Aldi-pand te betrekken. Die wil natuurlijk geen jaren wachten totdat een eventuele verhuizing naar het Handelscentrum gerealiseerd wordt. Daarom wil Aldi tijdelijk naar de Nijverheidsweg naar een pand dat pal achter het Handelscentrum ligt", zegt hij. Het college wil hier in principe medewerking aan verlenen, zodat de huurovereenkomst betreffende het huidige pand geregeld kan worden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief