De Bonte Kerkmis van BC Ambiance.
De Bonte Kerkmis van BC Ambiance. (Foto's Debby Mallens )

FOTOALBUM: Super Tuesday overtreft zichzelf!

  algemeen

HOEVEN - Super Tuesday heet niet voor niets Super Tuesday. Dat bleek ook weer carnavalsdinsdag in Peejenland. De Hoevense bouwers en sjouwers staan bekend om hun fenomenale A-wagens en daarvan reden er dit jaar maar liefst acht mee. Groot, groter, grootst! Met unieke elementen op de wagens, bijpassende muziek en indrukwekkende loopgroepen was het een Super Tuesday waar nog lang over nagepraat wordt.


Winnaar BC De Spie (zie ook voorpagina) bleek de grote favoriet. Het plaatje van de wagen Bije Bije Bikers klopte perfect. Veel details waarbij duidelijk over alles is nagedacht zorgde voor meer dan enthousiaste reacties onder het publiek dat in het zonnetje kon genieten van Super Tuesday. Ook BC De Flierefluiters met Ne Bonte Friek Sjow zorgde voor monden die open vielen van verbazing. De wagen, bestaande uit zoveel lopers en extra onderdelen, had qua lengte bijna de hele Sint Janstraat nodig en dat werd meer dan gewaardeerd! BC De Zooitrappers, winnaar van vorig jaar, ging er met de derde plaats vandoor met een muzikale en prachtig carnavaleske wagen.

De optocht stond voor BC Ambiance (4e) in het teken van heftige emoties, na het recent en plots wegvallen van een zeer gewaardeerd lid van de bouwclub. Ze kreeg een mooi eerbetoon in de vorm van een tattoo op de meer dan schitterende wagen van deze hechte bouwclub.

BC De Kits hadden dit jaar groot succes met het nummer Lekke Tuub, dat zelfs genomineerd was voor Carnavalskraker van 2019 en zoals verwacht stond ook de wagen in het teken van fietsen. Een prachtige en vrolijke wagen die goed was voor de 5e plek. Grote Waardering was er ook voor de carnavaleske, mooi wagen van de Akkerlingen die nodig 'ff moest bijtanken'. Zesde werd BC de Peejkes met een formidabele wagen waar ook de kinderhartjes sneller van gingen kloppen. Helaas moest de opening van hun 'act', een gigantische olifant, al na enkele honderden meters het parcours verlaten vanwege mankementen. Desalniettemin bleef er een indrukwekkende, vrolijke wagen over waar velen van genoten.

En dat deed ook zeker het publiek van nieuwkomer in de categorie A-wagens BC Van Alles Wa. Muzikaal én een eerbetoon aan Pliessie Twan waar deze jonge fanatieke bouwclub haar wagen heeft gebouwd en die na tien jaar afscheid neemt van zijn rol.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Medewerker klantenservice

Etten Leur

Bezorgers

Tholen en Sint-Maartensdijk

Kapper (m/v)

Oudenbosch

Greenkeeper

st.Michelsgestel

Diverse functies

Oss

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief