Pastoor Prasing pleitte voor een regenboogzebrapad tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in Oudenbosch. FOTO COMITÉ CARNAVALSMIS BASILIEK
Pastoor Prasing pleitte voor een regenboogzebrapad tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in Oudenbosch. FOTO COMITÉ CARNAVALSMIS BASILIEK (Foto: )

Pastoor Maickel Prasing laat petitie op verzoek van het bisdom offline halen

  algemeen

OUDENBOSCH - Pastoor Prasing heeft de petitie voor een regenboogzebrapad tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in Oudenbosch op verzoek van het bisdom offline laten halen. De pastoor wilde laten zien dat iedereen welkom is in de kerk en dat het niet uitmaakt of je lesbienne, homo, transgender of biseksueel (lhtb) bent. Dit viel bij met name een aantal jonge katholieken verkeerd.


Tijdens de gebruikelijke carnavalsmis had pastoor Maickel Prasing een opvallende boodschap. Hij pleitte voor de realisatie van een regenboogzebrapad recht tegenover zijn kerk, de basiliek in Oudenbosch.


Waardevol

De replica van de Sint Pieter in Rome trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers van over de hele wereld en het leek Prasing een mooi en waardevol idee dat zij de kerk voortaan bereiken door over een regenboogzebrapad te lopen. Het idee was om deze tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in het historische hart van Oudenbosch aan te leggen.

Warm hart

Prasing liep al langer met het idee voor een regenboogzebrapad rond. Hij vindt dat er te hard wordt gereden in het centrum van Oudenbosch, over het algemeen harder dan de dertig kilometer per uur die is toegestaan. Ook na de nieuwe inrichting van het centrum zijn er veel klachten over de snelheid in het historisch hart waar de basiliek deel van uitmaakt. Met een zebrapad in de kleuren van de regenboog wil de pastoor laten zien dat iedereen welkom is in de kerk.


Spandoek

Zijn goede bedoelingen werden door velen enorm goed ontvangen, maar enkele leden van de Sint Michaëlbrigade, een katholieke actiegroep van jonge conservatievelingen, hadden er geen goed woord voor over. Ze togen zelfs met een heftig spandoek naar de basiliek. Het bisdom vroeg Prasing de petitie offline te laten halen. Zondag staken velen kerkgangers de pastoor een hart onder de riem door middel van een handtekeningenactie op liefdevolle actieborden. Prasing hoopt dat de rust snel wederkeert.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief