Foto: Google Maps

Gemeente wil live optredens in café Stroop

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Als het aan wethouder Thomas Melisse ligt, worden er zo snel mogelijk weer live optredens gegeven in café Stroop in Bosschenhoofd. Gebukt onder boetes van tienduizend euro na in 2015 opgelegde dwangsommen wegens geluidsoverlast, voelt eigenaar Vincent van den Broek zich genoodzaakt alle bandjes af te bellen. Melisse wil op korte termijn met de eigenaar aan tafel om ervoor te zorgen dat 'de eigenaar snel weer kan doen waar hij goed in is, omdat Stroop van grote maatschappelijke waarde is.'


Vincent van den Broek heeft, nadat er een boete opgelegd werd door de gemeente van 10.000 euro, alle live-optredens geannuleerd. Dit tot groot verdriet van hemzelf en vele, vele klanten. Zij startten een handtekeningenactie en een crowdfunding om de boete bij elkaar te krijgen en dat lukte binnen vier dagen. Vijfhonderd mensen deden een duit in het zakje om de boete bijeen te krijgen en Van den Broek een hart onder de riem te steken. 

De eigenaar wil echter pas weer aan bandjes op het podium denken, als er een waterdichte oplossing is. "Nóg een boete is funest voor Stroop en daar zit niemand op te wachten", zei hij eerder deze week tegen de Halderbergse Bode. Wethouder Thomas Melisse laat nu weten absoluut te willen gaan voor een oplossing. "De boete is opgelegd, vanwege de last onder dwangsom die het vorige college is 2015 heeft opgelegd. Wij als huidig college kunnen niet anders dan deze boete innen, nadat er regels zijn overtreden. Wij vinden het echter belangrijker om naar de toekomst te kijken. Daarom ga ik op zeer korte termijn met Vincent aan tafel zitten om mee te denken."

Maatschappelijke waarde

Melisse zegt er alles aan te willen doen om de live-optredens op korte termijn weer mogelijk te maken. "We gaan kijken naar goede oplossingen, zodat de eigenaar van Stroop weer kan doen waar hij goed in is. Niet alleen voor de inwoners van Bosschenhoofd, want we weten dat mensen uit de hele regio naar de optredens komen. Stroop is dan ook van grote maatschappelijke waarde en we willen het café dan ook graag een helpende hand toesteken. Het laatste wat we willen is dat Stroop verloren gaat, dit café moet blijven floreren."

Geluidsoverlast

Melisse zegt een en ander op een goede manier te willen regelen, zodat geluidsoverlast snel verleden tijd is. "Hoe kunnen we de eigenaar echt helpen om dit probleem echt op te lossen? Dat is waar we ons nu op richten. Eventuele bemiddeling met de omwonenden die bezwaar hebben gemaakt, hoort daar ook bij", besluit de wethouder.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief