Renovatie in 1954. FOTO BROEDERS VAN SAINT LOUIS
Renovatie in 1954. FOTO BROEDERS VAN SAINT LOUIS Foto: Broeders van Saint Louis

Gidsen Saint Louis verheugd met subsidie voor renovatie Kapel

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De provincie verstrekt een subsidie van maar liefst 2,28 miljoen euro voor de renovatie van de Kapel van Saint Louis. De provincie, gemeente, Aannemersbedrijf van Agtmaal en Woningstichting Woonkwartier maakten dat op 15 maart bekend tijdens een bijeenkomst die plaats vond in, waar anders, in de Kapel. De Stichting Gidsen van Saint Louis is zeer verheugd met deze aanzienlijke subsidie voor de renovatie.

De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel sinds 2013 open voor het publiek. Ook verzorgen zij rondleidingen voor belangstellenden. Jaarlijks ontvangen zij meer dan 5.000 bezoekers. Met het sluiten van het internaat van Saint Louis en het vertrek van de Broeders had de Kapel nauwelijks nog een functie. Enkele enthousiaste Halderbergenaren vonden dat erg jammer. De Kapel heeft namelijk een prachtig interieur. Bovendien vormde deze eens de parel van het voormalige jongensinternaat, dat werd geleid door de Broeders van Saint Louis. Deze hebben een belangrijke rol gespeeld in de kwaliteit van het onderwijs in Nederland en daarbuiten. Vandaar dat de Gidsen van Saint Louis het het verhaal van Saint Louis delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft. En ook de Kapel te laten zien. De Gidsen zijn dus goed bekend met de Kapel en het interieur. Daarom zijn ze erg blij dat de Kapel nu op korte termijn wordt gerenoveerd.

Het is niet de eerste keer dat herstelwerkzaamheden plaats vinden aan de Kapel. In 1954 werden de balkons gesloopt die eens aan weerszijden van de Kapel stonden. Ook werden toe de twee karakteristieke tunneltjes links en recht van de Kapel gerestaureerd.

De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel elke woensdagmiddag en zondagmiddag tussen 13.30 en 16.30 open voor publiek. De toegang is gratis. Wilt u meer weten over Saint Louis? Boek dan een rondleiding. Kijk voor meer informatie op www.gidsenvansaintlouis.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief