Arno met zoon en Rayon Kampioen cadetten Lukas Mol op het terrein van Fort Roovere. FOTO DONNIE OSSENBLOK
Arno met zoon en Rayon Kampioen cadetten Lukas Mol op het terrein van Fort Roovere. FOTO DONNIE OSSENBLOK Foto: Donnie Ossenblok

Concordia Florebith heeft Rayon Kampioenen tijdens outdoor handboogschieten

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Tijdens de outdoor Arrow-head wedstrijd op en rond het terrein van Fort Roovere in Halsteren, georganiseerd door Oude Doelen uit Roosendaal, heeft handboogvereniging Concordia Florebith in drie disciplines het Rayon Kampioenschap in de wacht gesleept.

Vier leden van de vereniging uit Oudenbosch deden mee aan deze wedstrijd.

In de klasse Instinctive bow Jeugd was Thijs Bezemer wederom de beste. In deze klasse, waar je zonder richt- en hulpmiddelen de doelen die op verschillende (onbekende) afstanden staan, probeert te raken.

In de Recurve klasse cadetten was het Lukas Mol die Rayon Kampioen werd. De Recurve boog is de Olympische boog, waar je een vizier en stabilisatoren mag gebruiken. Maar ook hier is het moeilijk om de afstanden te schatten.

Arno Mol en Donnie Ossenblok kwamen uit in de Recurve klasse Senioren. In deze klasse werd Donnie Rayon Kampioen.

De zaterdag was het verschrikkelijk slecht weer, nat, koud en veel wind. Maar op zondag waren het toch nog onverwacht mooie omstandigheden om deze wedstrijd in de buitenlucht te mogen schieten.

Bondskampioenschappen indoor voor teams

Het eerste Recurve team van handboogvereniging Concordia Florebith had zich geplaatst voor het Landelijke Bonds Kampioenschap indoor in de A-klasse (de op een na hoogste klasse). Op de banen van Zwartmikkers in Middelbeers moest het Halderberg’s team het opnemen tegen 7 andere teams. Van de acht teams gingen de hoogste 4 teams uit de voorronde van 2 x 30 schot door naar de halve finale.

Na 30 schot stond Concordia Florebith op een 3e plaats. Met persoonlijke scores: Jack Elst 271 punten; Alex de Kreek 268 punten; Donnie Ossenblok 264 punten en Ad van Domburgh 255 punten. Na een (te lange) pauze van een uur, liet Ad het niet op zich zitten en ging als een speer. Hij eindigde de tweede 30 schot als hoogste van het 4-tal: Ad van Domburgh 274 punten; Jack Elst 270 punten; Donnie Ossenblok 265 punten en Alex de Kreek 264 punten. Het team bleef na de 2e ronde knap op de 3e plaats en mocht de halve Finale schieten tegen OGIO uit Eindhoven. Dit wordt geschoten in sets, 3 schutters van elke vereniging schieten elk 2 pijlen. 6 pijlen per team waarvoor men 2 minuten de tijd heeft. Inclusief wisselen is dit erg weinig tijd. Hoewel het in de training super liep, kwam het deze dag niet uit de verf. De halve finale werd verloren met 6-2. Door naar de kleine finale, voor Brons. Dit tegen VZOD uit Volkel. Na een 4-0 achterstand won het team uit Oudenbosch de set, nog steeds kans om gelijk te maken, het team die het eerst 5 setpunten of meer heeft is winnaar. In de 4e set kwamen ze helaas 1 puntje te kort om te winnen. 54 tegen 54 punten. 5-3 voor VZOD. Helaas, na een lange dag net geen medaille mee terug naar Oudenbosch, maar ze hebben wel gestreden voor de prijzen in de landelijke A-klasse. Volgend jaar weer een kans in deze discipline.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief