De jubilarissen van St. Caecilia samen met voorzitter Gert-jan van Rie en secretaris Karin van der Klein.
De jubilarissen van St. Caecilia samen met voorzitter Gert-jan van Rie en secretaris Karin van der Klein. Foto: collectie St. Caecillia

Jubilarissen gehuldigd bij KE muziekvereniging St. Caecilia Hoeven

Sport en vereniging

HOEVEN - Vrijdag 22 maart vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van muziekvereniging St. Caecilia plaats in het Kompas in Hoeven. Ook dit jaar waren er weer een aantal jubilarissen die door de voorzitter Gert-Jan van Rie in het zonnetje werden gezet. Er waren 3 bondsjubilarissen van 25 jaar, 50 en 85 jaar en 4 huldigingen voor een 10 jarig lidmaatschap.

10 jaar lidmaatschap

De eerste 10 jarige huldiging is voor Tessa Schouw. In de fanfare speelt zij op de bugel. Ze is van alle markten thuis, want bij de Happy Notes speelt ze trompet. Zij is een trouw lid en altijd present. Ze heeft een B diploma en ook heeft de theorie voor C al gehaald.

Daarnaast werd Winfried van Roessel gehuldigd voor het 10 jarig lidmaatschap. Hij schuift al 10 jaar op zijn trombone bij de fanfare. Hij heeft ook zijn A-examen gedaan. Een paar jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar de bastrombone. Dat is toch net even anders. Winfried is ook altijd bereid om te helpen als dat gevraagd wordt, een gewaardeerde kracht.

Carola van der Klein is de volgende in het rijtje van 10 jarige huldigingen. Ze is een goede alt-saxofoniste. Ze heeft een paar jaar geleden haar B-diploma gehaald en ze is een trouw lid.

De laatste tijd zit ze op de voorste rij, bij de eerste alt-saxen. Daar doet ze niet onder voor de anderen.

Marit Bedaf is 10 jaar geleden begonnen bij onze toenmalige majoretten, later Twirl & Dance. Hier heeft ze een leuke tijd gehad en veel optredens gehad. Toen dit onderdeel stopte binnen onze vereniging heeft ze de overstap gemaakt naar het drum- en malletkorps. Als leerling op de trom beleeft ze veel plezier in het maken van muziek. Samen met haar vader Alwin, haar zusje Yara en tante Yvonne zit ze in JES, het Jeugd Ensemble Slagwerk.

Bondsjubilarissen

Paul Ketelaar is 25 jaar geleden als een jonge slagwerker gestart op de trom. En al snel bleek dat hij er een goed gevoel voor had. Muzikaliteit is sowieso iets wat goed naar voren komt bij de familie Ketelaar, aangezien bijna de gehele familie lid is bij onze vereniging. Naast het trommelen is hij ook bekend met andere instrumenten binnen het DMK. Het drumstel, conga’s, bongo’s en timpani worden regelmatig door hem bespeeld.

Paul is een serieuze en bijna altijd aanwezige muzikant. Daarnaast is hij ook altijd actief geweest binnen de vereniging. Jarenlang heeft hij in de jeugdcommissie gezeten. In deze commissie organiseerde hij activiteiten mee voor de jeugd en natuurlijk het kamp van St. Caecilia. Als er iets gedaan moet worden dan ben je bij Paul aan het juiste adres. Als er gesjouwd moet worden is hij van de partij en hij zorgt er ook voor dat de instrumenten op de juiste plek staan in de opslagruimte.

50 jaar lid

Een bijzonder huldiging voor 50 jaar lid was voor Nic van Dongen. Sinds 1969 is hij al lid van de bond. Hij is begonnen bij de muziekvereniging in zijn geboorteplaats Den Hout. Na verhuisd te zijn naar Hoeven werd hij in 1977 lid van St. Caecilia. Bij de fanfare heeft hij altijd bugel geblazen. Hij is een uitermate trouw lid. Hij is daarnaast ruim 25 jaar bestuurslid geweest. Nic is jarenlang de motor achter de succesvolle muziekweekenden geweest, die werden georganiseerd om geld voor nieuwe uniformen bijeen te vergaren in kader van het 100 jarig bestaan. Ook was hij de initiator en tot en met 2016 een van de drijvende krachten van de oliebollenactie, die jaarlijks altijd een mooi bedrag oplevert voor de vereniging.

Voor de fanfare heeft hij jarenlang de muziekopleidingen georganiseerd en gecoördineerd. Ook heeft hij enkele tientallen jaren het instrumentarium van de fanfare beheerd. Zijn vrouw en hij stellen hun loods aan de Lange Meeten graag ter beschikking van onze vereniging voor opslag van diverse spullen en voor diverse activiteiten. Kortom een man die dag en nacht in touw is voor onze vereniging. Een steunpilaar voor de fanfare en de rest van de muziekvereniging.

Dan was er nog een eervolle vermelding voor Piet Krijnen, die sinds 1935 lid is van onze vereniging. Dat is dus al 85 jaar! Uitermate bijzonder! Omdat er voor zo’n uniek jubileum geen draaginsignes bestaan heeft hij in 2014 (80 jr. lid) een mooie legpenning gehad die St. Caecilia speciaal heeft laten ingraveren.

Afscheid bestuursleden

Op deze avond hebben we tevens afscheid genomen van Charlotte Vergouwen als bestuurslid van de fanfare. Deze functie heeft ze 4 jaar lang gedragen. Charlotte regelt enorm veel voor de fanfare en met vragen kun je altijd bij haar terecht. Ze blijft actief binnen de vereniging. Haar functie binnen het bestuur is overgenomen door Mark Ketelaar.

Ook nam onze voorzitter Gert-Jan van Rie afscheid. In 2015 is hij toegetreden tot het bestuur als algemeen bestuurslid. Een jaar later nam hij het stokje over van Frans Buijs en werd hij de voorzitter. In de periode dat hij bij de vereniging betrokken is geweest, heeft hij veel dingen aangepakt. Hij was mede initiator van het Oktober fest bij Bovendonk ter ere van ons 110 jarig bestaan. Daarnaast heeft hij de nieuwsbrief opgezet die ongeveer 4 keer per jaar verstuurd wordt. De ontwikkeling van een geheel nieuwe website met meerdere beheerders, waar alle leden op kunnen inloggen, is ook van zijn hand en wordt zeer goed gebruikt. Onder zijn leiding is het cafetariamodel geïntroduceerd, met als doel om een zo eerlijk en rechtvaardig mogelijk systeem opzetten, zodat iedereen bijdraagt aan financiële middelen van vereniging en zo de motivatie van de leden te verhogen. Ook is hij nauw betrokken geweest bij het opzetten van muziek op de basisschool in Hoeven in de vorm van de Muziek Express. Het organiseren van al deze dingen bracht hem energie en, volgens zijn eigen woorden, zolang het meer energie oplevert dan dat het kost is het goed. Gert- Jan houdt van uitdagingen en met volle inzet heeft hij ook zijn bijdrage voor St. Caecilia tot een succes gebracht. Hij wordt opgevolgd als voorzitter door Wouter van Straten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief