Fagus sylvatica
Fagus sylvatica "Pendula", of Treurbeuk een monumantale boom uit 1840. FOTO FRANK VAN ANDEL Foto: Frank van Andel

Goede start van het seizoen voor Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen weekeinde ging het seizoen 2019 “Beter met Planten” van start. Zo'n 150 bezoekers genoten dit weekeinde van de prachtige voorjaarskleuren in de “Groene Parel van Oudenbosch”. Nieuw dit jaar is de expositie in de tuin op het thema Beter met Planten. Die wordt ondersteunt door een brochure voor een wandeling waarin 25 bomen zijn beschreven. Voor de kleintjes is de speurtocht naar de kabouters uitgebreid naar 17 kabouters.

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Dit jaar al in de rondleidingen ook het hoofdthema zijn evenals in het wandelboekje en alle andere educatieve activiteiten voor jong en oud. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Expositie Nanda de Tree

Nanda de Tree exposeert zondag 7 april in de theekoepel glas gravures. Nanda de Tree uit Roosendaal is creatief aangelegd. Haar hobby of ambacht is glas graveren, waar zij veel van haar vrije tijd in steekt. Met haar werkstukken is zij ook regelmatig op hobby beurzen te zien. Buiten het graveren heeft Nanda ook nog een andere hobby namelijk knutselen met schelpen. Met deze creaties exposeert Nanda op zondag 16 juni ook in de theekoepel. Daarnaast is Nanda actief voor het schoolproject (workshops) Sjors Creatief. Het Arboretum Oudenbosch vindt Nanda een expositieplaats waar zij graag exposeert niet in de laatste plaats om de rust en mooie natuur.

Expositie Lidwien Kusters

Lidwien Kusters exposeert in april schilderijen en grote bloemen. De gehele maand april is de etage van het toegangsgebouw het podium voor Lidwien Kusters met haar expositie schilderijen en grote bloemen.

Buitenkans voor hobby kwekers

Op de eerste zondag in mei houden we weer onze traditionele plantenbeurs. Vele standhouders nemen al jaren trouw hun plaatsje in. Naast de verkoop van zelf gekweekte planten aan het ieder jaar weer grote aantal bezoekers zijn ook de ontmoeting en gezelligheid redenen om er steeds weer bij te willen zijn. Toch zijn er nu enkele vacante plaatsen omdat enkele trouwe standhouders vanwege hun gevorderde leeftijd zijn gestopt. Misschien heeft u zelf belangstelling of weet iemand in uw omgeving die mogelijk interesse heeft om als standhouder deel te nemen met eigen planten. Laat het weten via info@arboretumoudenbosch.nl en wij nemen direct contact op. De plantenbeurs is dit jaar op zondag 5 mei van 12.00-16.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief