Roos Englebert in actie tijdens 14e rondje Vrachelen te Oosterhout. FOTO RONALD ENGLEBERT
Roos Englebert in actie tijdens 14e rondje Vrachelen te Oosterhout. FOTO RONALD ENGLEBERT Foto: Ronald Englebert

Roos Englebert in goede doen de laatste weken

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Er staan momenteel nogal wat wedstrijden op de kalender waar Roos Englebert van de partij is en ook nog eens tot goede prestaties komt.

Zondag 24 maart startte ze in de vroege morgen in de Stok te Roosendaal voor de 2e zwemloop van het Frijters Zwemloopcircuit 2019. Tijdens het zwemmen kon ze met de beste heren mee en tikte na amper 6.30 minuten aan om snel het zwembad te verlaten voor een goede 5 km lopen. Met een eindtijd van 28.32 min. werd ze 2e totaal in het damesveld achter de sterke Eva Cornelisse uit Rhoon. Eva is een goede senior dame in de triatlon sport met internationale ervaring.

Na de prijsuitreiking kon Roos in de Stok blijven om in de middag te starten voor de laatste competitie ronde voor Hieronymus 1. Er moest door het team namelijk gezorgd worden dat het zich handhaafde in de hoofdklasse. Dus werd het uiterste gevraagd van de zwemmers.

Ook Sem Lazaroms had gekozen voor hetzelfde programma als Roos. Tijdens de 500 mtr zwemmen had Sem gedurende de gehele race de leiding, bij het ingaan van de laatste 50 mtr voelde hij echter niet dat hij werd aangetikt en stopte dus niet op tijd, dit had tot gevolg dat hij 50 mtr teveel zwom. Wel maakte hij de wedstrijd af maar een topklassering zat er niet meer in. Sem werd 8e in een tijd van 27.35 min.

Zowel Roos als Sem waren in staat om enkele uren later met prima zwemtijden op de klokken te komen en dus een goede bijdrage leverde aan het teamresultaat.

Roos startte met 100 mtr vrije slag en zwom naar een mooie pr van 1.01.96 min. Dit is 1.5 sec. sneller dan ooit!

Even later de 200 mtr rugslag, ook hier een mooie tijd van 2.35.40 min. wat wederom goed was voor de punten.

De afsluiting was een estafette van 8x 50 mtr gemixt, hierin kwam Roos met een 50 mtr tijd van 28.76 sec. op de proppen, een tijd welke sneller was dan ooit.

Hierin zwommen ook Sem Lazaroms, hij kwam tot 26.39 sec. Wessel Heijnemans zwom 26.75 sec. en Janne Englebert tot slot, kwam tot een prima 24.90 sec. wat een PR betekende.

Sem en Janne zwommen tevens een 100 mtr vrije slag en een 200 mtr rugslag. Sem kwam op de 100 vrij tot een tijd van 57.70 sec. waarmee hij 7e werd, Janne won deze 100 vrij in een mooie tijd van 55.21 sec. wat een fractie boven zijn PR was.

Op de 200 mtr rugslag werd Sem 5e in een tijd van 2.22.22 min. wat een PR betekende. Wederom was de overwinning op deze afstand voor Janne, hij kwam tot een eindtijd van 2.10.68 min. wat zijn 2e tijd ooit betekende en heel veel punten opleverde voor het team.

Tot slot Wessel, die zwom 100 mtr rugslag in 1.10.03 min. wat goed was voor een 7e plaats, op de 200 mtr schoolslag werd hij 1e in een tijd van 2.36.34 minuten, net boven zijn PR. Maar wel goed voor de punten.

Mede door de bijdrage van deze zwemmers is de hoofdklasse voor Hieronymus 1 veilig gesteld voor het seizoen 2019-2020.

Voor Roos nog een loopwedstrijd over 6 kilometer bij het de Oosterhoutse atletiek vereniging Scorpio op zaterdag 30 maart.

Na een pittige zwemtraining van 2 uur in het 50 mtr bad van de Warande in Oosterhout welke om 3 uur klaar was, kon Roos direct naar de start van deze loop welke om 4 uur plaats vond. Direct na de start nam Roos de leiding in het damesveld om deze niet meer af te staan. Roos finishte in 26.28 min.

Een mooie overwinning voor haar, zeker gezien het feit dat zij niet is aangesloten bij een atletiek vereniging en dus alle looptrainingen alleen doet. In het totale deelnemersveld eindigde ze op een mooie 9e plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief