De winnaars van niveau 15. FOTO JOS VERSTRATEN
De winnaars van niveau 15. FOTO JOS VERSTRATEN Foto: Jos Verstraten/svDIO

Turnwedstrijd svDIO in Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen zondag 31 maart organiseerde svDIO, die turnlessen verzorgd in De Parrestee in Hoeven, haar jaarlijkse turn-wedstrijddag. Ook dit jaar was als locatie weer gekozen voor sporthal de Beuk in Oudenbosch. Op deze dag voeren de turners en turnsters van de vereniging, ieder op hun eigen niveau van het Nationaal Turn Systeem (NTS), oefeningen uit op de vloer, de balk, de brug en/of de ringen en sprong.

Bij een NTS wedstrijd worden voor de uitgevoerde oefeningen door een jury punten gegeven. Bij 26 punten of meer ben je geslaagd en krijg je een [[diploma]] voor het betreffende niveau. Met een diploma kun je dan verder trainen voor het volgende niveau. De hele dag door was het een drukte van belang in de sporthal. Niet alleen door de meer dan 220 deelnemers aan de wedstrijd, maar ook door het vele publiek dat de hele dag door kwam kijken en de deelnemers aanmoedigen. Tussen de wedstrijdrondes door konden de deelnemers en het publiek genieten van optredens het demo-team van svDIO, dat ook dit jaar weer een schitterende show opvoerde. De beste turn(st)ers in ieder niveau werden beloond met een medaille.

Overzicht medaillewinnaars

Niveau 8-14: Marit van de Reep (niveau 8 goud); Luuk Lauwerijssen (niveau 10 goud); Tamo Lavrijssen (niveau 11 goud); Jenna Debisarun (niveau 12 goud); Hakon ter Avest (niveau 13 goud); Pleun Havermans (niveau 13 goud); Chantal Grochala (niveau 13 zilver); Zoë Teunissen (niveau 14 goud); Skye de Groot (niveau 14 goud); Aafke Broeders (niveau 14 zilver).

Niveau 15: Silke van der Woude (goud); Jutta Sprenkels (zilver); Pleun Wijngaards (zilver); Sarah Schweitz (brons); Caro van Pelt (brons).

Niveau 16: Jessica van Klaveren (goud); Niec van Praat (goud); Floor Vergouwen (zilver); Lizzy Neggers (brons); Sanne Klep (brons); Carmen van Geloof (brons); Robyn Lemson (brons).

Niveau 17: Nina Lenoir (goud); Roel Baars (goud); Janne Endepoe (zilver); Esmée Schouw (brons); Iris Verrest (brons); Elisa Straten (brons); Linde van der Westen (brons); Emily Oldenburg (brons); Nikki Talboom (brons); Charlotte Oonincx (brons).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief