Melodia bij het 65-jarig jubileum. FOTO J. ERNEST
Melodia bij het 65-jarig jubileum. FOTO J. ERNEST Foto: J. Ernest

Jubileumconcert Melodia 70 jaar

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Op 13 april verzorgt Mandolineorkest Melodia uit Stampersgat een feestelijk concert in de Protestantse Kerk in Oudenbosch. Het orkest bestaat dit jaar 70 jaar, iets wat niet onopgemerkt voorbij mag gaan!

De afgelopen weken, nee maanden, is hard gewerkt aan het programma.

Het orkest is opgericht op 3 april 1949, een tijd van opbouw. Er werd vooral populaire muziek gespeeld en “bonte avonden” trokken volle zalen. Na de komst van de televisie is het orkest meer klassieke muziek gaan spelen. Nog steeds doet Melodia mee aan Concoursen en culturele manifestaties, er worden concerten verzorgd in zieken- en verzorgingstehuizen in de regio. De muziek die gespeeld wordt is “licht klassiek” van barok via romantisch tot modern, van ingetogen tot feestelijk.

Het jubileumconcert neemt u mee van het ingetogen Bist du bei mir van Bach, via de moderne 3 Movements van de Australische componist (tevens vriend van het orkest) Robert Schulz, en de bekende West Side Story van Leonard Bernstein naar het Concerto D-Dur pour Potsdam van J.J. Quantz waarin dwarsfluitiste Marije Weenink de hoofdrol speelt. Na de pauze begint het weer ingetogen met Prelude Op.18 van César Frankc, vervolgens het swingende Raekoja Platz van Robert Schulz en Concerto nr. 3 van de Zweeds componist Olof Näslund. In dit gitaarconcert speelt Alberto Rodríquez Valcárcel de solo op gitaar. Tot slot zorgt Indian Summer van Klaus Schindler voor een ontspannen afsluiting.

Dit alles onder leiding van dirigent Marco Ludemann, die het dirigeerstokje al ruim 20 jaar vaardig bij Melodia hanteert.

Alberto Rodríquez Valcárcel is geboren in Spanje, waar hij al op jonge leeftijd met gitaarspelen begon. Na het afronden van zijn bachelor studie aan het Conservatorium de Canarias ontving hij een studiebeurs om zijn master aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg te kunnen doen, waar hij in juni 2018 succesvol afgestudeerd is.

De jonge dwarsfluitiste Marije Weenink volgt momenteel haar master studie aan het Conservatorium in Amsterdam. Zij speelde al vaak solo, zoals bij het Balletorkest en bij de musical “Into the Woods”. Ook speelt zijn in het fluitsextet “6Sense” waarmee ze heeft opgetreden tijdens festivals in heel Europa. Zij heeft al diverse keren bij Melodia solopartijen op dwarsfluit vertolkt.

Iedereen is van harte welkom om dit jubileumconcert bij te wonen. Vanwege het geringe aantal zitplaatsen vraagt Melodia u om u aan te melden via het mailadres melodia@tele2.nl. Er zal dan een plaats voor u gereserveerd worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief