Afbeelding

Het wordt genieten op de Havenfeesten van Oudenbosch

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - De Oudenbossche Havenfeesten staan voor de deur! Zondag vormt het historisch hart en natuurlijk de haven van Oudenbosch het decor van dit succesvolle evenement. Zet dus voor 28 april een dikke streep in je agenda, want met  volop marktkramen, horeca, kermisattracties en vermaak wil je dit niet missen. Van de straten vanaf de jachthaven tot aan het centrum en het Jezuïtenplein, je kunt niet om de Havenfeesten heen.

Omdat de organisatie van de Havenfeesten voor de Oudenbossche Ondernemers Vereniging steeds grotere vormen aan gaat nemen, wordt sinds enkele jaren een groot gedeelte uit handen gegeven aan evenementenbureau Koolen & Koolen. 

Nieuw elan
"De Havenfeesten brengen elk jaar zo'n 10.000 mensen op de been. Het werd voor ons als vereniging, naast onze dagelijkse werkzaamheden, allemaal wel wat veel dus hebben we besloten om de organisatie deels uit handen te geven," zei ondernemer Joep de Wildt namens de Oudenbossche Ondernemers Vereniging eerder al. "Dit brengt tevens nieuw elan en deelnemende kramen en standhouders uit een andere hoek met zich mee", zo weet hij. 

Winkels en kramen
Niet voor niets is ook voor 2019 weer gekozen voor een samenwerking met het evenementenbureau om de Havenfeesten van Oudenbosch een professioneel karakter te geven. Veel winkeliers openen hun deuren en tientallen kramen vormen een bont lint door Oudenbosch. Van sieraden tot snoep en van kleding tot hobby-artikelen, te veel om op te noemen.

Clown Cees
Ook zorgt de organisatie voor extra entertainment voor jong en oud. Zo zal oudgediende Clown Cees ook zondag 28 april weer aanwezig zijn met zijn podiumwagen. "Vanuit zijn podiumwagen presenteert hij diverse showprogramma's. Het publiek wordt geboeid en vermaakt door de gevarieerde optredens van Clown Cees. Het wordt lachen gieren en brullen, want Clown Cees is niet zo slim zoals hij zelf zegt", aldus de organisatie. 

Muziekduikboot
Ook zal er muzikaal het een en ander te doen zijn op zondag 28 april. Zo komt de Nautilus one-man-band naar Oudenbosch! Een unieke verschijning. "Arthur van Poppel heeft weer een technisch hoogstandje gebouwd, genaamd de Nautilus. Door middel van wielen, hendels, kettingen, tandwielen en ingewikkelde overbrengingen is deze muziekkunstenaar weer in staat gebleken een complete one man band te creëren", zegt Koolen en Koolen. "U zult versteld staan van de ingenieuze speelwijze, het functionele gitaarspel, de glasheldere stem en de vrolijke uitstraling. Nederlandse en Engelstalige songs , Rock and Roll, Country, Easy Listening, zelfs een gezellig Hollands walsje of feestmuziek komt voorbij. Op zijn muziekduikboot is Arthur van Poppel in staat om op ieder evenement de stemming er goed in te brengen. De in Jules Verne stijl gebouwde machine is met zijn Steampunk decoraties een lust voor het oog. Een vuurmachine maakt de muziekduikboot helemaal compleet."

Kermis
Ook zijn dit jaar diverse looporkestjes die de Markt van de nodige muziek zullen voorzien. De kleinsten kunnen genieten van een draaimolen, de minicars en een bungy trampoline! Reden genoeg om 28 april een bezoek te brengen aan de Havenfeesten in Oudenbosch. Gegarandeerd een gezellig dagje uit! 


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief