Onderscheiding voor Hoevense brandweermannen

  algemeen

HOEVEN - Halderberge is twee gedecoreerden rijker. Burgemeester Jobke Vonk-Vedder heeft vrijdagavond namelijk aan twee vrijwilligers van de brandweerpost in Hoeven een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het gaat om brandweermannen John Braspenning (48) en Rien van Meer (58).


Het decor voor het opspelden van de bijbehorende versierselen vormde de brandweerkazerne in Hoeven. Burgemeester Jobke Vonk-Vedder mocht deze taak uit naam van de koning uitvoeren.

Braspenning

John Braspenning was een van de twee gelukkigen. Hij is sinds 1995 lid van de vrijwillige Brandweer Midden-en West Brabant, cluster West, post Hoeven. Zijn huidige functie is Bevelvoerder met de rang Brandmeester. Hij heeft een indrukwekkend aantal brandweerdiploma's gehaald. In 1995 het diploma Brandwacht, een jaar later Brandwacht 1e klasse, het jaar erna Hoofdbrandwacht en in in 2000 Onderbrandmeester. In 2001 Brandmeester en een jaar later Instructeur en in 2005 Brandweerchauffeur en Duikploegleider, In 2012 Specialist opleiden en oefenen en twee jaar later Officier van dienst.

Van Meer

Ook Rien van Meer werd onderscheiden. Sinds 1988 is hij lid van de vrijwillige Brandweer Midden-en West Brabant, cluster West, post Hoeven. Zijn huidige functie is Bevelvoerder met de rang Brandmeester. Hij werd in 1989 Brandwacht, een jaar later haalde hij Brandwacht 1e klasse, in 1992 Hoofdbrandwacht en in 1996 Onderbrandmeester. In 2001 Brandmeester en in 2002 Instructeur.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

vakantiemedewerker m/v

Zundert

(vakantie) bezorgers

Dussen Giessen Rijswijk Werkendam Veen

Diverse functies

Raamsdonksveer

Verpleegkundige nivo 4

Oudenbosch

Chauffeur

Uden

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief