Foto: Google Streetview

Geen extra parkeerplaatsen op Midzomerplein Bosschenhoofd

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Er worden geen extra parkeerplaatsen gerealiseerd op het Midzomerplein in Bosschenhoofd. Dit laat B&W weten aan Nel de Ruijter van de WOS die van mening is dat er op piekmomenten een enorm tekort aan parkeerplaatsen is rondom het Midzomerplein vanwege schooltijden, activiteiten rondom het Steunpunt, spreekuur van de huisarts en toestroom van medewerkers van de thuiszorg. Uit de parkeerdrukmeting blijkt dat volgens de gemeente wel mee te vallen.Nel de Ruijter van de WOS uitte in een brief haar zorgen over de parkeerdruk in het centrum van Bosschenhoofd. Volgens haar is er op piekmomenten een enorm tekort aan parkeerplaatsen is rondom het Midzomerplein vanwege schooltijden, activiteiten rondom het Steunpunt, spreekuur van de huisarts en toestroom van medewerkers van de thuiszorg. De gemeente heeft besloten daarop een parkeerdrukmeting te houden. Daaruit blijkt nu dat er op het Midzomerplein voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Er zijn op het Midzomerplein 60 parkeerplaatsen beschikbaar en aan de zijkant 25 parkeerplaatsen. In het totale centrumplan worden uiteindelijk 145 parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit voldoet aan de gestelde parkeernorm.

Parkeerverbod

De Ruijter gaf verder aan dat er bij het voltooien van de woningen op het plein een parkeerverbod is gekomen, maar daar is volgens de gemeente zeker geen sprake van. "Er geldt op het Midzomerplein geen parkeerverbod. Er staan blauwe P-borden wat betekent dat je alleen in de vakken mag parkeren. Op het middelste gedeelte van het Midzomerplein zijn geen parkeervakken aangelegd en hier mag je dan ook niet parkeren.

Blauwe zone

Het lid van de WOS opperde een blauwe zone zoals in Oudenbosch als mogelijke oplossing. "Op dit moment is er geen aanleiding om een blauwe zone aan te leggen. De parkeerdruk is voornamelijk hoog tijdens het halen en brengen van de kinderen van en naar school en in het feit
dat ouders hun auto parkeren op plaatsen waar het niet mag terwijl op korte loopafstand nog voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn", zo vindt het college.

Gehandicaptenparkeerplaats

De Ruijter vond het kwalijk dat bewoners en bezoekers die bij de huisarts, het steunpunt en de thuiszorg moeten zijn drie straten verderop moeten parkeren om bij hun bestemming te komen. "We hebben het hier immers over het algemeen over ouderen die minder mobiel zijn en zich wat moeilijker kunnen verplaatsen", zegt ze. Het college antwoordt: "Voor ouderen die zich moeilijk kunnen verplaatsen is er de mogelijkheid om een gehandicaptenparkeerkaart aan te vragen. In de nabije omgeving van de huisarts zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen aangelegd. Uit de parkeerdrukmeting blijkt dat deze parkeerplaatsen niet of nauwelijks gebruikt worden.

Ontwikkeling

Het college concludeert dat er gezien de uitkomst van het parkeeronderzoek geen aanleiding is om het parkeerbeleid op en rondom het Midzomerplein te herzien. "De ontwikkeling is nog niet klaar en er zullen in de toekomst nog 56 parkeerplaatsen aangelegd worden", zo besluit men.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief