De deelnemers van Unity'99 Rotterdam, waar onder Sem en Tim.
De deelnemers van Unity'99 Rotterdam, waar onder Sem en Tim. Foto: Unity'99 Rotterdam

Tim Helmons en Sem Roovers behalen brons in Puderbach

HALDERBERGE - Zaterdag 13 april jl. vond de Internationaler WW-Cup plaats in Puderbach (Duitsland). Met meer dan 700 atleten en meer dan 140 deelnemende karateverenigingen is het een van de grotere karate-evenementen in Duitsland. Het deelnemersveld was doorspekt met vele internationale teams uit oa Duitsland, België, Nederland, Luxemburg en Algerije.

Tim Helmons uit Oud Gastel en Sem Roovers uit Oudenbosch, beiden uitkomend voor Unity’99 Rotterdam, reisden afgelopen weekend af naar Puderbach om daar zowel individueel als in teamverband deel te nemen aan dit toernooi. Beide jongens kwamen uit in de categorie “Cadetten Jongens U16 -57 kg”.

Sem verloor helaas zijn eerste wedstrijd, maar omdat zijn tegenstander een finaleplaats wist te behalen, mocht Sem zich voorbereiden op de herkansingsronde. In de eerste herkansingsronde was zijn tegenstander een maatje te groot, waardoor hij de wedstrijd verloor met een 7e plaats als resultaat.

Tim ging goed van start en won de eerste twee wedstrijden. In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in de latere kampioen. In de strijd om het brons kon Tim zich helaas net niet op tijd herpakken en door een nipt verlies eindigde hij net naast het podium.

Aan het einde van de dag waren de teamwedstrijden aan de beurt. Drie karateka’s uit één team strijden dan tegen drie karateka’s van een ander team. Ze gaan apart de mat op, maar worden als team beoordeeld. Bij de teamwedstrijden behaalden Tim en Sem een derde plaats, waardoor ze toch met een mooie bronzen medaille terug naar Halderberge konden rijden.