Spelenderwijs maken kinderen kennis met het tennisspel bij TC Pagnevaart in Hoeven. FOTO ARJAN BRUGEL
Spelenderwijs maken kinderen kennis met het tennisspel bij TC Pagnevaart in Hoeven. FOTO ARJAN BRUGEL Foto: Arjan Brugel

Goed bezochte demonstratie Tenniskids Blauw bij TC Pagnevaart

Sport en vereniging

HOEVEN - Een groep enthousiaste kinderen in de leeftijd van 3,5 t/m 7 jaar, hebben zaterdagmiddag 6 april onder het toeziend oog van hun ouders meegedaan aan de Tenniskids Blauw tennis demonstratie bij Tennisclub Pagnevaart in Hoeven.

Voor het eerst op een echte gravel tennisbaan met rackets en ballen was voor de meesten erg spannend. Vol enthousiasme werden de diverse oefeningen uitgevoerd onder leiding van trainer Jeroen Melsen.

Loopoefeningen, gooi- en vangspelletjes, racket en balcontrole, vloertennis en een spannende afsluitende estafette werden fanatiek uitgevoerd. Na afloop had iedereen een gezonde rode blos op de wangen en werd er trots aan de ouders verteld hoe goed het allemaal ging. Het was een erg leuke training.

Tenniskids Blauw is er speciaal voor de jongste jeugd. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Daarbij zijn er vier verschillende thema’s ontwikkeld in de belevingswereld van het kind. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma en stromen ze door naar Tenniskids rood, oranje, groen en uiteindelijk geel. Bij alle kleuren horen aangepaste banen en ballen.

Zo biedt TC Pagnevaart voor elke leeftijd en doelgroep een programma. Ook interesse? Stuur een mailtje naar: jeudcommissie@tcpagnevaart.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief