Afbeelding
Foto: Google Streetview

Midzomerplein moet bruisend hart van Bosschenhoofd worden

Door: Vera de Geus algemeen

BOSSCHENHOOFD - Groet en Ontmoet Bosschenhoofd gaat ervoor zorgen dat Bosschenhoofd een hechter dorp wordt. Er zijn veel nieuwe mensen komen wonen en het lijkt de stichting een goed idee om dan ook zoveel mogelijk inwoners van het dorp samen te brengen. De eerste initiatieven staan zelfs al gepland.

"Vorig jaar is er tijdens de week van de eenzaamheid het initiatief ontstaan om een lunch op basisschool 't Bossche Hart te organiseren voor alle inwoners van het dorp en dat was een groot succes", vertelt Annette Verburgt. "Dit voorjaar besloten Thuiszorg Anna voor Zorg en Stichting Groenhuysen dat het toch wel erg goed is om met dit mooie initiatief verder door te gaan en zo is onlangs de werkgroep Groet en Ontmoet Bosschenhoofd opgericht." In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van verenigingen, de gemeente, bewoners, de basisschool, ondernemers, horeca en zorg- hulp- en dienstorganisaties.

Bruisend

"We hebben als doel om het Midzomerplein tot een bruisend hart van Bosschenhoofd te maken", aldus Verburgt. "Een plek waar alle bewoners zich welkom voelen, betrokken bij zijn en waar wensen en behoeften van bewoners een plek gaan krijgen, waar nodig met ondersteuning van de organisaties." Vier activiteiten op en rond het plein moeten hiervoor gaan zorgen. De eerste vindt plaats op woensdagavond 8 mei van 19.00 tot 20.30 uur. Inwoners kunnen kennis maken met elkaar, de verenigingen en stichtingen onder het genot van een een bakje koffie of thee. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief